Gyümölcsbor
Almabor recept |
Elkészítésí idő: 30 perc |
Elkészítés: Az alma hibás részeit kivágjuk, majd lereszeljük, és megdaráljuk. A levét ruha segítségével leszűrjük. Ha savanyúnak ítéljük, adjunk hozzá egy kevés cukros vizet. Kis hordóba vagy demizsonba... |
|
Bodzavirágbor recept |
Elkészítésí idő: 20 perc |
Elkészítés: A bodzavirágot megmossuk, lemorzsoljuk, majd egy nagy üvegbe rakjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott citromot, majd ráöntjük a forró szirupot, amit a cukorból és vízből főztünk, majd lehaboztu... |
|
Bor fekete szőlőből recept |
Elkészítésí idő: 30 perc |
Elkészítés: A győlő levét kipréseljük, majd leszűrjük. A gyümölcsöt felengedjük a vízzel, 2 napig áztatjuk, utána leszűrjük, és a musthoz keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd egy 10 literes demizsonba tö... |
|
Diós szilva konyakban recept |
Elkészítésí idő: 15 perc |
Elkészítés: A szilvát a dióval, kandiscukorral, borókabogyóval és a fahéjrúddal együtt az előkészített üvegekbe rakjuk. Feltöltjük a konyakkal, majd mindegyiket lezárjuk. ... |
|
Fügebor recept |
Elkészítésí idő: 30 perc |
Elkészítés: A fügét felaprítjuk, majd kétliteres befőttes üvegbe tesszük. Hozzáadjuk az összemorzsolt élesztőt vagy a sört, és a vízből és cukorból főzött, kihűtött szirupot. Papírt kötünk az üveg szájá... |