húsevőknek
Abonyi tepsis csirke körettel recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A csirke combokat megtisztítjuk és bepácoljuk a fűszerekkel majd leöntjük a olívaolajjal. Hagyjuk állni pár órát. A burgonyát főzzük félig majd egy tepsiben amit olajjal kikenünk tegyük bele... |
|
Agyagban sült pikáns csirke recept |
Elkészítésí idő: 300 perc |
Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, és sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük. A chilikrémhez hozzátesszük az olajat, borsot és gyömbért, rákenjük a csirkére, és 2-3 órát állni hagyjuk. Utána az agyaghoz... |
|
Alföldi batyu recept |
Elkészítésí idő: 70 perc |
Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sót, borsot hintünk rájuk. Ezután a felkarikázott kolbászt, tojást és uborkát a hússzeletek közepére rakjuk. Az egészet behajtjuk, hogy batyu formája legy... |
|
Alföldi füstölt disznósajt recept |
Elkészítésí idő: 360 perc |
Elkészítés: A sertésfejet, - csülköt, - és nyelvet a sóval bedörzsöljük, és 8 napig állni hagyjuk, közben néhány naponta megforgatjuk őket. Ezután bepácoljuk a húsokat, és további 1,5 hétig állni hagyj... |
|
Alföldi májas hurka bőrkével recept |
Elkészítésí idő: 180 perc |
Elkészítés: A bőrkét teljesen puhára megfőzzük, ledaráljuk a májjal, a tüdővel és a tokaszalonnával együtt. A rizst szűrt abálólében főzzük meg, majd a húsokhoz öntjük a megpirított hagymával együtt. s... |
|
Alföldi májas hurka más módon recept |
Elkészítésí idő: 170 perc |
Elkészítés: A sertésmájat és a tüdőt puhára főzzük, majd félrerakjuk, és ugyanebben a lében megfőzzük a rizst. Ezután a májat, a tüdőt és a tokaszalonnát is ledaráljuk, majd hozzáöntjük a rizst és a zs... |
|
Alföldi májas hurka zsemlyével recept |
Elkészítésí idő: 170 perc |
Elkészítés: A sertésszívet,- tüdőt,- és fejhúst puhára főzzük, majd az összeset ledaráljuk a májjal együtt. Ezután hozzátesszük a beáztatott, szintén ledarált zsemlét és a felaprózott, megpirított hagy... |
|
Alföldi tüdős, májas és véres hurka recept |
Elkészítésí idő: 200 perc |
Elkészítés: A vérbe sót szórunk, majd átszűrjük egy szitán és állni hagyjuk. Eközben a hurkának való húst puhára, a májat félpuhára főzzük. Ezután ledaráljuk őket, majd három egyenlő részre elosztjuk. ... |
|
Alföldi véres hurka recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A szalonna felét kisütjük, közben a zsemléket felkockázzuk. A szalonna visszamaradt zsírjában megpirítjuk a zsemlekockákat. Eközben a maradék szalonnát puhára főzzük. A levét a zsemlekockák... |
|
Almás csirkemájas serpenyő recept |
Elkészítésí idő: 60 perc |
Elkészítés: Az almát és a libamáját megtisztítjuk, és felvágjuk. A forró olajba tesszük bele a zsályalevelet, és forgassuk át. Miután átforgattuk vegyük ki, és a zsályás olajba tegyük bele a hagymát és ... |
|
Almás hagymás marhahús recept |
Elkészítésí idő: 140 perc |
Elkészítés: A felkockázott húst olajon elősütjük, majd félrerakjuk, és ugyanebben a zsiradékban megpirítjuk a hagymát. Ekkor visszatesszük a húst, felöntjük a levessel, majd 1 órát pároljuk közepes hőf... |
|
Ananászos sült karaj recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A húst a csontig bevagdossuk, sóval, borssal beízesítjük, majd a vágatokba ananászkarikákat rakunk. Tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal, és ropogósra sütjük. Közben olajjal locsolga... |
|
Angolszalonna recept |
Elkészítésí idő: 600 perc |
Elkészítés: A karajt kicsontozzuk, annyi zsírt hagyunk rajta, hogy csak a szalonna egyharmadát adja. A pácsóval bedörzsöljük, 5 napig pihentetjük, majd páclébe rakjuk 8 napra. Ezután megtisztítjuk, köz... |
|
Aphrodité kedvence recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A húsokat megsózzuk, olajon hirtelen átsütjük, és egy tepsibe rakjuk. A sonkát felszeleteljük, a húsra tesszük, majd befedjük az elfelezett spárgákkal. Ezután elkészítjük a besamel mártást, ... |
|
Aszalt szilvával töltött karaj recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A húst egyenletesen felosztva 8 szeletre vágjuk fel, majd kiverjük, sózzuk, borsozzuk és végül lisztben megforgatjuk. Hámozzuk meg az almákat, majd kockázzuk fel. Négy szelet húsra osszuk e... |
|
Babos sertésragu recept |
Elkészítésí idő: 300 perc |
Elkészítés: A babot előző éjaszaka áztassuk be vízbe, szűrjük le, és töltsük fel vízzel és ha felforrt főzzük 1,5 órán át. A megtisztított húst szeleteljük fel, fűszerezzük sóval és borssal, majd a fel... |
|
Baconos muffin recept |
Elkészítésí idő: 35 perc |
Elkészítés: A lisztet sütőporral, tojással és a fűszerekkel összekeverjük és hagyjuk állni egy órát. A szalonnát szeleteljük fel és pirítsuk meg serpenyőben majd adjuk a masszához. A masszát az előre ... |
|
Baconos sajtos csirke recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: Csirkét vastag érmékre vágjuk. sózzuk, rozmaringgal bedörzsöljük, borral meglocsoljuk, és a hűtőbe tesszük. Felvágjuk a körtéket, majd a magház közepébe kéksajtot teszünk. Körbetekerjük baco... |
|
Bácskai burgonyás szalámi recept |
Elkészítésí idő: 140 perc |
Elkészítés: A krumplit a héjában megfőzzük, majd egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap meghámozzuk, és lereszeljük vagy apróra összetörjük. A húsokat és a szalonnát ledaráljuk, összedolgozzuk a krumplival... |
|
Bácskai füstölt hurka 2 recept |
Elkészítésí idő: 140 perc |
Elkészítés: A húsokat puhára főzzük, és ledaráljuk, a szalonnát pedig apróra felkockázzuk. Eközben a felaprított hagymát zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzárakjuk a vért és a fűszereket. Ezt a húsokhoz ... |
|
Bácskai májas hurka recept |
Elkészítésí idő: 180 perc |
Elkészítés: A sertésbőrkét, - tüdőt, - májat, - és szalonnát 20 percig abáljuk, a szalonnát felkockázzuk, az összes többit pedig ledaráljuk. Ezekhez hozzádolgozzuk a felaprózott, megpirított hagymát, é... |
|
Bácskai vagdalt hús recept |
Elkészítésí idő: 130 perc |
Elkészítés: Fogunk egy lábost, és megpirítjuk benne a felaprózott hagymát. Ezután belerakjuk a pirospaprikát, majd hozzátesszük a felszeletelt paradicsomot és paprikát. A főtt burgonyát összetörjük, és... |
|
Badacsonyi sertéskockák recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A sertéshúst felkockázzuk és vajon megsütjük. Eközben sózzuk, borsozzuk, hozzárakjuk a szegfűszegeket. Ezután hozzáöntjük a fehérbort, és így pároljuk tovább. A paradicsomot felkockázzuk, é... |
|
Bagolyvári sertésflekken recept |
Elkészítésí idő: 110 perc |
Elkészítés: A sertéstarjákat bedörzsöljük az összepréselt fokhagymával, sóval, borssal és a paprikakrémmel. A kolbászt felkarikázzuk majd olajon megpirítjuk. Ekkor belerakjuk a káposztát és a babérleve... |
|
Bakonyi csirke recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A hagymát felaprózzuk, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felszelelt gombát, és így megpároljuk. Ezután a beáztatott zsemléket beletesszük, a darált sertéshúst és csirkemájat is belerakjuk. só... |
|
Bakonyi csirkemell recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A csirkemellek bőrét leszedjük, majd mindkettőt elnégyeljük. Miután kissé kiklopfoljuk őket, besózzuk, és olajon kisütjük. A megmaradt zsiradékba megpirítjuk a felaprózott vöröshagymát, bele... |
|
Bakonyi sertés szelet galuskával recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A sertés karajt kiklopfoljuk forró olajban kisütjük és félrerakjuk. Közben a hagymát lepirítjuk és rárajuk az apróra vágott gombát, majd összefőzzük a fűszerekkel és a borral. Ha megvagyunk... |
|
Bakonyi sertésborda 2. recept |
Elkészítésí idő: 150 perc |
Elkészítés: A karaj szeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, lisztbe mártjuk majd olajon elősütjük őket mindkét oldalukon. A hátramaradt zsiradékban a kockára vágott szalonnát megpirítjuk, és a szintén aprít... |
|
Báránycomb 40 fokhagymagerezddel recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: Tisztítsuk meg a combot, rakjuk egy tepsire és jól kenjük be olajjal mindenhol. Fűszerezzük meg sóval, valamint borssal és szórjuk meg a felaprított kakukkfűvel. Tisztítsunk meg 40 gerezd f... |
|
Báránycomb hagymamártással recept |
Elkészítésí idő: 240 perc |
Elkészítés: A húst a fokhagymával megtűzdeljük, besózzuk, borsozzuk, a kakukkfűvel beízesítjük. Ezután olajon pirosra sütjük, majd tepsibe helyezzük. Mellérakjuk a répát és 2 fej hagymát, majd kevés vi... |
|
Bárányfilé burgonyával és tökkrémmel recept |
Elkészítésí idő: 150 perc |
Elkészítés: A megpucolt burgonyát karikázzuk fel, sós vízben pároljuk meg, szűrjük le majd rakjuk a megtisztított dagadóra. Szórjuk meg sóval, borssal és rozmaringgal. A húsfilét pakoljuk rá, göngyöljü... |
|
Bárányhúsos lepény recept |
Elkészítésí idő: 280 perc |
Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól keverjük össze 5 percen keresztül, majd letakarva hagyjuk állni 1 óráig. A húst tisztítsuk meg, csontozzuk ki, vágjuk nagyobb darabokra és fűszerezzük be sóval, va... |
|
Báránylapocka pikáns mártsában recept |
Elkészítésí idő: 300 perc |
Elkészítés: A megtisztított húst kenjük be mustárral és szórjuk meg sóval, valamint paprikával, majd 1 napig hagyjuk pácolódni.A maradék csontokat töltsük fel másfél liter vízzel. Ha felfőtt tegyük hoz... |
|
Báránysült koriandermártással recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A felaprózott hagymát olajon megpirítjuk, majd a fűszerekkel beízesítjük. Hozzádolgozzuk a joghurtot, sózzuk, és félrerakjuk. A húst megkenjük olajjal, koriandert hintünk rá, és grillen kés... |
|
Bátaszéki pecsenye recept |
Elkészítésí idő: 130 perc |
Elkészítés: A marhafelsálat kétszer bevágjuk, így szétterítve téglalap alakú hús darabot kapunk. A széleiről a felesleget leszedjük, ezt ledaráljuk. Eközben a hagymát olajon megpirítjuk, hozzátesszük a... |
|
Bazsalikomos báránypecsenye szurokfűvel recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: Lapos tányérra rakjuk rá a húst, majd a szurokfüvet, a bazsalikomot és a 3 evőkanál olajat dolgozzuk össze. sózzuk és borsozzuk. Tegyünk félre a díszítéshez egy keveset a fűszernövényekből.... |
|
Becsinált csirke recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, majd a zöldséget apróra vágjuk. Ezután zsíron megpirítjuk. sózzuk, borsozzuk, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje. Rántást készítünk, a petrezselyemzöldet fela... |
|
Békacomb gombával recept |
Elkészítésí idő: 60 perc |
Elkészítés: A zöldségeket, és a combokat megfőzzük, ha megpuhult a béka hús, a levét leszűrjük, és a lisztből, vajból, tejszínből készült rántásba tesszük. A mártást fűszerezzük, citromlevet rakunk hoz... |
|
Békacomb rántva recept |
Elkészítésí idő: 60 perc |
Elkészítés: Olajos, borsozott, sós, citromleves, petrezselymes pácba beáztatjuk a combokat, majd először lisztbe, utána tojásba, végül morzsába panírozzuk őket, és zsírban készre sütjük. ... |
|
Békapörkölt recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A felkockázott hagymát megdinszteljük a zsírban, hozzátesszük a sót, fűszerpaprikát, apróra vágott paradicsomot, és paprikát, majd ezt együtt pároljuk tovább. Ha a hagyma már majdnem szétfő... |
|
Békésszentandrási szűzérmék recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A szalonnát felcsíkozzuk, majd kiolvasztjuk a zsírját, és ebben megpirítjuk a felaprózott hagymát. Ezután hozzátesszük a felszeletelt gombát, paradicsomot és paprikát, valamint a fűszereket... |
|
Bélszín sült rakott krumplival recept |
Elkészítésí idő: 130 perc |
Elkészítés: A meghámozott burgonyát vékonyan felszeleteljük. A kimargarinozott tűzálló tálba rétegesen belehelyezzük a burgonyát, sóval megszórjuk. A tojássárgájával és reszelt szerecsendióval kikevert... |
|
Besütött csirkemell zöldségekkel recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: Csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, serpenyőbe elősütjük. vajat olvasztunk, hozzárakjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Felöntjük tejjel, és a tojássárgáját hozzátesszük. A fehé... |
|
Besztercei csirkemell recept |
Elkészítésí idő: 110 perc |
Elkészítés: A csirkehúst felkockázzuk, és vajon megpirítjuk, sózzuk őket. Eközben hozzátesszük a kimagozott szilvát és a fűszereket, fedő alatt 35 percig sütőben sütjük. Eközben tálban a mustárhoz hozz... |
|
Besztercei szalonna recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A szilvákat megmossuk, magjukat kiszedjük, majd a mag helyére rakunk egy megmosott, elfelezett ringlót. Ezután ezeket betekerjük a szalonnákba. Hústűvel tűzzük össze, hogy ne essenek szét. ... |
|
Betyárpaprikás recept |
Elkészítésí idő: 150 perc |
Elkészítés: A húst megtisztítjuk, majd kis kockákra összevágjuk. Ezután leforrázzuk, leöblítjük, majd lecsepegtetjük róla a vizet. Az apróra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, és vizet és pirospapr... |
|
Bolognai spagetti recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megfonnyasztjuk, és hozzátesszük a ledarált húst és 4-5 percig együtt pirítjuk. A húshoz keverjük a paradicsompürét, fűszerezzük a zúzott fo... |
|
Borjú java creol módra recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A borjúdiót felszeleteljük, megsózzuk, lisztbe panírozzuk, és megsütjük a zsírban, majd tálra helyezzük őket. A hús zsírjához adjuk a vajat, és megpirítjuk benne a felkarikázott hagymát, go... |
|
Borjú vesepecsenye recept |
Elkészítésí idő: 240 perc |
Elkészítés: A húst besózzuk, borsozzuk, majd olajon átpirítjuk. Hozzáöntjük a felkockázott zöldségeket, felöntjük 2,5 deci vízzel. Csak ekkor rakjuk bele a gombát, a babérlevelet és a citromhéjat, majd... |
|
Borjúbecsinált recept |
Elkészítésí idő: 200 perc |
Elkészítés: Tisztítsuk meg a húst, kockázzuk fel és öntsünk hozzá bőven vizet. A forrástól számított fél óráig pároljuk. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt répát és hagymát, a póréhagymát és a zöldfűszer... |
|
Borjúborda Financiér módra recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A karajról leszedjük a gerinccsontot, és a bordacsontok mentén feldaraboljuk a húst. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és megsütjük a zsírban. A borjúmirigyet megfőzzük, lehűtjük, és feldarabolj... |
|
Borjúborda finoman recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A sült borjúhúst finomra daráljuk – akár többször egymás után. 5 dkg vajból és 6 dkg lisztből világos rántást készítünk, ezt felöntjük forró tejjel és simára keverjük. Hozzárakjuk a h... |
|
Borjúborda Vichy-i módra recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A karajról levágjuk a gerinccsontot, és a bordacsontok mentén feldaraboljuk a húst. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és megsütjük a zsírban. A hús zsírjának felét felöntjük vízzel, hozzárakunk... |
|
Borjúérmék recept |
Elkészítésí idő: 60 perc |
Elkészítés: A húst vajon pirosra sütjük, majd besózzuk, borsozzuk és tányérokra rakjuk. A pecsenyelevet ráöntjük, majd ízlés szerint valamilyen körettel kínáljuk. ... |
|
Borjúmáj őszibarackkal recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: A cukrot megpirítjuk, majd felöntjük a barack levével, az ecettel és a levessel. Sűrűre főzzük, majd beledolgozzuk a ribizlizselét. Eközben a májat vajon megsütjük, besózzuk, borsozzuk, maj... |
|
Borjúpaprikás galuskával recept |
Elkészítésí idő: 130 perc |
Elkészítés: A húst felkockázzuk. Pörköltalapot készítünk, majd a húst ráöntjük, megsózzuk, és párolni kezdjük. A paprikát és paradicsomot is felkockázzuk, majd amikor a hús már majdnem puha, hozzátessz... |
|
Borjúpaprikás galuskával recept |
Elkészítésí idő: 140 perc |
Elkészítés: A felvágott vöröshagymát a forró zsíron fonnyasszuk meg. Hintsünk rá pirospaprikát, kevés vízzel engedjük fel, és forraljuk zsírjára. Rakjuk bele a kockára vágott húst, a felszeletelt parad... |
|
Borjúpaprikás galuskával recept |
Elkészítésí idő: 140 perc |
Elkészítés: A felvágott vöröshagymát a forró zsíron fonnyasszuk meg. Hintsünk rá pirospaprikát, kevés vízzel engedjük fel, és forraljuk zsírjára. Rakjuk bele a kockára vágott húst, a felszeletelt parad... |
|
Borjúragu recept |
Elkészítésí idő: 150 perc |
Elkészítés: Az elfelezett hagymákat a vajon megpirítjuk, majd félrerakjuk. A felaprózott húst pakoljuk a helyére, majd sózzuk, borsozzuk, a szegfűszeggel, cukorral és babérlevéllel beízesítjük. Ezután ... |
|
Borjúsült recept |
Elkészítésí idő: 150 perc |
Elkészítés: Nagyjából csontozzuk ki a húst, mossuk meg, majd sózzuk le. Zsírban süssük meg a húst és a csontokat, majd rakjuk sütőbe, és pároljuk puhára. A hús zsírjába helyezzük bele a paradicsomot, l... |
|
Borjúszelet brokkolival és sörmártással recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A felaprózott fokhagymákban és fűszerekben megforgatjuk a hússzeleteket, majd olajon elősütjük őket. Ezután a sütőben még 10 percig sütjük, majd ha kihűlt 40 percre a mélyhűtőbe rakjuk. Ekö... |
|
Borjúszelet pármai sonkával és zsályával recept |
Elkészítésí idő: 130 perc |
Elkészítés: Minden borjúszeletre 1 zsályalevelet és sonkát rakunk, majd átszúrjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, majd a liszttel meghintjük őket. Így olajban mindkét oldalukat megpirítjuk, majd félrepakoljuk... |
|
Boros sertéstokány recept |
Elkészítésí idő: 70 perc |
Elkészítés: A felaprózott hagymát a zsíron megpirítjuk, majd hozzáatesszük a felcsíkozott húst. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral, majd teljesen puhára pároljuk. Ezután besűrűsítjük a liszttel, rám... |
|
Borsos steak recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: Törjük össze a borsot, majd hempergessük meg benne a húst. Ezután az olaj és a vaj keverékében mindkét oldalát pirítsuk meg.A megpucolt burgonyát pároljuk meg sós vízben. A hús zaftjához te... |
|
Bőrös malackaraj ropogósan recept |
Elkészítésí idő: 180 perc |
Elkészítés: A karaj bőrét bevagdossuk, besózzuk, borsozzuk, és egy tepsibe rakjuk, és meglocsoljuk olajjal. Így sütni kezdjük, közben a sörbe mártott szalonnával kenegetjük a bőrét. Melléhelyezzük a fe... |
|
Brassói aprópecsenye 2. recept |
Elkészítésí idő: 70 perc |
Elkészítés: A hagymát és fokhagymát apróra összedaraboljuk, a húst felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk. Ezután sóval borssal beízesítjük, és kevés vízzel megpároljuk. Amikor a hús majdnem puha, hozz... |
|
Brassói aprópecsenye 3. recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: Kockázzuk fel a húst, a hagymát süssük üvegesre. Rakjuk bele a fokhagymát, húskockákat, és fehéredésig pirítsuk. Ízesítsük be borssal, sóval, ízlés szerint majoránnával, csipetnyi pirospapr... |
|
Brazíliai karaj recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: Elsőként lereszelem a körtét és téve megpárolom. Egy edénybe rakok egy teáskanálnyi mustárt, ugyanennyi cukrot és valamennyivel kevesebb olajat, egy csipet vegetat és néhány pötty ecetet. E... |
|
Brokkolis-sonkás csirkemell recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A brokkolit szedjük rózsáira, vajazzunk ki egy jénait, és a brokkolival terítsük az aljára. A húst fűszerezzük ízlés szerint, fektessük a szeleteket a brokkolira, majd a húsra a sonka szelet... |
|
Budai titok recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, és mindegyikre májkrémet kenünk, besózzuk, borsozzuk. A kolbászt felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük, majd mindkettőt a hússzeletekre helyezzük. Az összeset... |
|
Bugaci vegyes pörkölt recept |
Elkészítésí idő: 140 perc |
Elkészítés: A felkockázott szalonna zsírját kisütjük, ebben megpirítjuk a felaprózott vöröshagymát. Pirospaprikát hintünk rá, majd felöntjük 1 dl vízzel. Eközben a marhahúst feldaraboljuk, majd ezt is ... |
|
Burgonyapürés vagdalt recept |
Elkészítésí idő: 130 perc |
Elkészítés: A felkockázott krumplit sós vízben pároljuk meg, szűrjük le, és zöldségnyomóval jól passzírozzuk össze. Ezután keverjük hozzá a felfőtt tejszínt, a tejet és a vaj felét.Fűszerezzük szerecse... |
|
Chilis bab recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: Főzés előtt 2 órával összekeverjük a darált húst a paprikával és a borssal. Megdinszteljük a kockára vágott hagymákat az olajon, és hozzáadjuk a darált húst, az oreganot, chilit és kifehéred... |
|
Chilis, szójás spagetti csirkével recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: Spagettit sós vízbe kifőzzük. Serpenyőbe kevés olajat melegítünk, hozzátesszük a félkarikára vágott hagymát, mézet, és a vékony szeletekre vágott répát. Mézben lepirítjuk. Hozzáadjuk a szója... |
|
Cikóriás hústekercsek recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A cikória alsó részét visszavágjuk, kissé kivájjuk. A húst besózzuk, borsozzuk, a paprikával beízesítjük, majd mindegyikre egy szalonnát és cikóriát fektetünk. Felgöngyöljük, megtűzzük, maj... |
|
Citromos báránypecsenye recept |
Elkészítésí idő: 180 perc |
Elkészítés: A báránycombot éles késsel megszurkáljuk, majd ezekbe a nyílásokba helyezzük a felszeletelt fokhagymákat. Besózzuk, borsozzuk, a citromlével meglocsoljuk, majd egy jénaiba rakjuk. Megszórju... |
|
Citromos hálós kolbász recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: Elkészítése ugyan az, mint a hálós sültkolbászé, annyi kivétellel, hogy itt a húst reszelt citromhéjjal, és fehérborral ízesítjük. ... |
|
Citromos kolbász recept |
Elkészítésí idő: 360 perc |
Elkészítés: A háromféle húst ledaráljuk, majd a sóval, fehér borssal és a citrom héjával és leszűrt levével beízesítjük. Összekeverjük, és hűtőben 5 órát állni hagyjuk. Utána alaposan kimosott sertésbé... |
|
Citromos sertéssült recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: Irdaljuk be a húst, fűszerezzük sóval, valamint borssal majd szórjuk meg a rozmaringgal. Ezután tegyük egy kiolajozott edénybe és öntsünk rá a bort. Előmelegített sütőben fél óráig süssük, ... |
|
Csabai csirkecomb recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: Fogunk egy tálat, beletesszük a darált húst, és hozzáöntjük a felaprózott, párolt hagymát, a paprikakrémet, a pirospaprikát, a paradicsompürét a tojást. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd ezt a... |
|
Csabai kolbász 1. recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A szalonnát és a húst ledaráljuk, majd az összes fűszert hozzádolgozzuk. Alaposan elkeverjük, hogy ne legyen csomós, majd bélbe töltjük. Két napig szikkadni hagyjuk, majd füstöljük, és hűvö... |
|
Csabai kolbász 2. recept |
Elkészítésí idő: 150 perc |
Elkészítés: Az összes húst ledaráljuk, majd hozzádolgozzuk a fűszereket és az összepréselt fokhagymát. Az egészet bélbe töltjük, majd füstöltjük, és hűvös helyen tároljuk. ... |
|
Csabai szalámi recept |
Elkészítésí idő: 110 perc |
Elkészítés: A sertéshúst tenyérnyi darabokra összevágjuk, majd az összes fűszerrel bekenjük, valamint a cukrot és az összepréselt fokhagymát is rákenjük. Így állni hagyjuk 2 napot, majd ledaráljuk, és ... |
|
Csabai vastag kolbász recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A húst felszeleteljük, majd vesszőkosárba rakjuk egy napig, hogy a víz kicsurogjon belőle. Ezután ledaráljuk, majd az összes fűszert, az összepréselt fokhagymát és a cukrot is hozzádolgozzu... |
|
Császárhús recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: Az oldalas széleit levágjuk, hogy négyszög alakú legyen, majd kicsontozzuk, és besózzuk. Mindkét oldalát bedörzsöljük a pácsóval, majd 3 napig így pihentetjük. Ezután 15 napra bepácoljuk, m... |
|
Cserépben sült sertéshús recept |
Elkészítésí idő: 240 perc |
Elkészítés: A húst megszórjuk a paprikával, majd egy beáztatott cserépedénybe fektetjük, és 3 órán keresztül sütjük. Fél órával a sütési idő vége előtt megöntözzük a sajttal elkevert tojással, majd ha ... |
|
Csikóstokány galuskával recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A húst és a szalonnát nagyon vékony csíkokra összevágjuk. A hagymát felaprítjuk. A szalonnát megpirítjuk majd a hagymával és pirospaprikával pörköltalapot készítünk belőle. Belerakjuk a hús... |
|
Csípős, gyömbéres csirkeszárnyak recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: Egy tányérba öntsük bele a lisztet, a borsot, a gyömbért és a sót. Ezeket jól keverjük is össze, majd ebbe forgassuk bele a 12 csirkeszárnyat. Az előkészített csirkét utána tegyük forró olaj... |
|
Csirke egytál recept |
Elkészítésí idő: 70 perc |
Elkészítés: A csirkeszárnyakat és a zöldfűszereket lábosba rakjuk, felöntjük sós vízzel, és így főzni kezdjük. Ha felforr, beletesszük a csirkemellet is, majd a felcsíkozott hagymát és a vegyes zöldsége... |
|
Csirke kaliforniai paprikával recept |
Elkészítésí idő: 70 perc |
Elkészítés: A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát átsütjük. A megmaradt olajban megpirítjuk a felszeletelt paprikákat és gombát, valamint a felaprózott hagymákat. Ezután hozzákeverjü... |
|
Csirke kebab citromos- joghurtos mártással recept |
Elkészítésí idő: 240 perc |
Elkészítés: A nyársakat hideg vízbe áztatjuk 40 percre.A joghurtot,fokhagymát,paprikát,köménymagot,citromlevet,petrezselyem zöldjét,oreganót,és a borsot keverjük össze egy edénybe.A nyársakra húzzuk fel... |
|
Csirke paprikamártásban recept |
Elkészítésí idő: 140 perc |
Elkészítés: A zöldpapkikákat félbevágjuk, olajba forgatjuk, addig grillezzük, míg héja megfeketedik. Utána nedves konyharuhával beborítjuk, és amikor kihűlt, lehúzzuk a héját, húsát pedig leturmixoljuk.... |
|
Csirke thaiföldi bazsalikommal recept |
Elkészítésí idő: 60 perc |
Elkészítés: Szeleteljük fel csíkokra a csirkehúst, és a hosszában kettévágott paprikát is. Serpenyőben felforrósított olajba tegyük bele őket. Pirítsuk 5 percig a húst, amíg szép sárgásbarnára nem sül. ... |
|
Csirke vadasan recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A csirkemelleket lisztbe forgatjuk, és olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felaprózott fokhagymát a felszeletelt gombát. 4-5 perc elteltével belekeverjük a szurokfüvet, a pürét, a sót,... |
|
Csirkebatyuk mézzel és gyömbérrel recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: Dolgozzuk össze a vermutot a kifacsart citrom levével, a mézzel, a reszelt gyömbérrel, a fűszerkeverékkel és a szójaszósszal. Rakjuk ebbe a keverékbe a felszeletelt húsokat negyed órára. Ezu... |
|
Csirkebecsinált póréhagymával recept |
Elkészítésí idő: 240 perc |
Elkészítés: A megtisztított csirkedarabokhoz tegyük hozzá a felszeletelt répákat, a hasábokra vágott póréhagymát, a fűszercsokrot és a hagymát. Öntsük fel a levessel és a borral. Helyezzünk rá fedőt és ... |
|
Csirkecombok párolt sárgarépával recept |
Elkészítésí idő: 110 perc |
Elkészítés: A combokat sóval, borssal, paprikával megszórjuk, majd vajon pirosra sütjük. Ezután beletesszük a hagymát, majd ha ez is megpirult, a felcsíkozott répát is. sózzuk, borsozzuk, a kakukkfűvel ... |
|
Csirkegulyás recept |
Elkészítésí idő: 150 perc |
Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megpirítjuk, majd belerakjuk a pirospaprikát. A csirkét feldaraboljuk, majd a hagymára tesszük, megpirítjuk, és vizet öntünk hozzá. Fűszerezzük, és só... |
|
Csirkemáj sülve recept |
Elkészítésí idő: 240 perc |
Elkészítés: A májat megtisztítjuk, majd 2-3 órára a tejbe áztatjuk, megsütjük a zsírban. Ha már egy kevés színe lett, felöntjük vízzel, hozzáadjuk az egész borsot, és hagymát, megsózzuk, és megpároljuk... |
|
Csirkemáj, zúzapörkölt recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A megtisztított, bőrétől megszabadított zúzát, és a májat feldaraboljuk. A felaprított hagymát, fokhagymát megpirítjuk a zsírban, megfűszerezzük, felöntjük vízzel, és megpároljuk benne a bel... |
|
Csirkemájjal töltött csirkecomb recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: Hagymát finomra vágjuk, lepirítjuk. Hozzárakjuk a felkockázott csirkemájat, zöldborsót, majorannát. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük a gombával és a zöldborsóval. Hozzáte... |
|
Csirkemájpástétom metélőhagymával recept |
Elkészítésí idő: 50 perc |
Elkészítés: Egy serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát 2 dkg vajjal, majd tegyük ugyanezt a csirkemájjal is. Az egészet öntsük át a turmixgépbe, rakjunk még bele a maradék vajat, a konyakot, a metélőhag... |
|
Csirkemell batyuban recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: Hagymát lepirítjuk, egy paradicsomot kockákra vágunk és hozzátesszük a hagymához, és megszórjuk fűszerpaprikával. Csirkemellet darabokra vágjuk, rárakjuk a pörköltalapra, lepirítjuk és sózz... |
|
Csirkemell cheddar sajttal, sült, rakott brokkolival recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: Csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, majd állni hagyjuk. A brokkolit sós vízben kifőzzük. A vajat megolvasztjuk és hozzátesszük a lisztet. Pirítjuk, felöntjük tejjel, és szerecsendióval ... |
|
Csirkemell fokhagymás sajtos bundában recept |
Elkészítésí idő: 70 perc |
Elkészítés: A csirkemelleket megmossuk, majd széles csíkokra vágjuk.sózzuk borsozzuk.A tojásokat habverövel felverjük, hozzátesszük a sajtot,fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát,sót,borsot és lisztet.J... |
|
Csirkemell kék sajttal töltve recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A csirkemelleket kiklopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk. Egy tálban összekeverjük az elmorzsolt sajtot, a konyakot a vajat, majd a csirkemellek oldalába vájt nyílásba betöltjük a keveréket, ami... |
|
Csirkepörkölt recept |
Elkészítésí idő: 130 perc |
Elkészítés: A felaprított hagymát, fokhagymát megpirítjuk a zsírban, hozzátesszük a fűszereket, felöntjük egy kevés vízzel, és megpároljuk benne a megtisztított, feldarabolt csirkét. Ha a hús már puha, ... |
|
Csirkeragus tészta recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A spagettit sós vízben kifőzzük. Az újhagymát felkarikázzuk, majd a megforrósított olajon kicsit pirítjuk. Ezután kiszedjük az olajból és félrerakjuk kis időre. A felcsíkozott csirkemellet h... |
|
Csirkés máj recept |
Elkészítésí idő: 130 perc |
Elkészítés: A májat és a csirkemellet forgassuk bele az összeaprított zöldségekbe,és a sütőben 2 órán keresztül süssük. Mindig 30 percenként sózzuk és borsozzuk meg... |
|
Csirkésrétes sajtkrémmel recept |
Elkészítésí idő: 150 perc |
Elkészítés: Csíkokra vágjuk a csirkét, majd megsózzuk. Kevés olajon lepirítjuk, belerakjuk egy tálba. Hozzátesszük a felkockázott kaliforniai paprikát, a kockázott burgonyát, a vágott petrezselymet, sa... |
|
Csirkeszárny szilvahabbal recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: Megtisztogatom a csirkeszárnyakat, aztán elkészítem a pácot. Egy keverőtálba szórok egy kis vegetát - egy kávéskanálnyi borsot, csipetnyi rozmaringot és oregánót, majd az egészet 4 evőkaná... |
|
Csőben sült spárga roston sült recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: Gyöngén klopfoljuk ki a karaj szeleteket,dörzsöljük be sóval,grillfűszerrel,és hagyjuk pihenni egy kicsit.Forrásban lévő vízbe dobjuk a spárgát 2-3 percre,majd csepegtessük le.A fűszerezett... |
|
Csongrádi tepsis csirke recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A csirkét elnegyedeljük, besózzuk, lisztbe és tojásba mártjuk, majd olajban átsütjük. Eközben a burgonyát héjában puhára főzzük, és megpucoljuk ,felkarikázzuk. A főtt tojásokat, a paradicso... |
|
Csopaki pincepörkölt recept |
Elkészítésí idő: 210 perc |
Elkészítés: A marhalábszárat felkockázzuk, majd hozzárakjuk a felaprózott vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, sóval, borssal, paprikával és köménnyel beízesítjük. Így párolni kezdjük, majd ha már... |
|
Csopaki rakott metélt recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A tehéntúrót burgonyanyomón áttörjük, majd a 2 dl tejföllel, a puha vajjal, és 5 dkg reszelt sajttal kikeverjük.Hozzáteszünk még 10 dkg apró kockára vágott sajtot, meg a 10 dkg hasonlóan fel... |
|
Cukorborsós-ragu recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: Az apróra összevágott hagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzátesszük a lisztet, felengedjük vízzel, hogy sűrű szószt kapjunk, és ételízesítőt adunk hozzá. Beletesszük a kockára vágott csirk... |
|
Currys csirkeszárnyak recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: Egy tányérba szórjuk bele a lisztet, a borsot, a curryt és a sót. Ezeket alaposan dolgozzuk is össze, majd forgassuk bele a 12 csirkeszárnyat. Az előkészített csirkét tegyük forró olajba ma... |
|
Debreceni kolbász 1. recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A húst ledaráljuk, majd hozzádolgozzuk a beáztatott fokhagyma levét és az összes fűszert. Ezt bélbe töltjük, majd „debreceni-párokat” készítünk belőle, és egy napig pihentetjük.... |
|
Debreceni kolbász vaddisznóból recept |
Elkészítésí idő: 110 perc |
Elkészítés: A vaddisznó kicsontozott húsát ledaráljuk, majd a fűszerekkel beízesítjük. Hozzádolgozzuk az összepréselt fokhagymát is, majd az egészet bélbe töltjük. Debreceni párokat készítünk belőlük, ... |
|
Debreceni májas csirke recept |
Elkészítésí idő: 180 perc |
Elkészítés: A zsemlemorzsát a vajban megpirítjuk,majd a szalonnát felkockázzuk, és ezt is megpirítjuk. Ekkor hozzátesszük a feldarabolt tojást és májat. Ezekhez adjuk a megpirított zsemlemorzsát, és só... |
|
Debreceni sertéskaraj kolbásszal recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A kicsontozott karajt a közepén éles késsel átszúrjuk és a nyílásba beletöltjük a a füstölt kolbászt, ezután a húst besózzuk. Előmelegített sütőbe fektetjük és folyamatos locsolgatás melle... |
|
Debreceni tokány 1. recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: A húst felszeleteljük, majd a felkockázott szalonnát megpirítjuk. Hozzáteszük a felaprózott hagymát, az összepréselt fokhagymát, a paprikát, majd a húst. Felöntjük annyi vízzel, amennyi szü... |
|
Disznótoros rakott káposzta recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A savanyú káposztát lemossuk. Lerázzuk róla a vizet, lábasba tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk. Ha sok leve marad, leszűrjük, ... |
|
Dubary csirkemell recept |
Elkészítésí idő: 130 perc |
Elkészítés: A kicsontozott csirkemelleket szeletekre összevágjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, egy kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A rózsáira szedett karfiolt majdnem puhára főzzük. A csirkeme... |
|
Dupla fűszeres csirkeszárnyak recept |
Elkészítésí idő: 60 perc |
Elkészítés: Egy tányérba szórjuk bele a lisztet, a köményt, a koriandert, a pirospaprikát, a csilit a sót. Ezeket alaposan dolgozzuk is össze, ebbe forgassuk bele a 12 csirkeszárnyat. Az előkészített ... |
|
Egri káposztás tyúk recept |
Elkészítésí idő: 150 perc |
Elkészítés: A hagymát felkockázzuk, és zsiradékon megfonnyasztjuk. Belekeverjük a pirospaprikát, belehelyezzük a feldarabolt tyúkot, majd annyi vízzel felengedjük, ami éppen ellepi. Fűszerezzük sóval, b... |
|
Egyben malac recept |
Elkészítésí idő: 240 perc |
Elkészítés: A malacot megtisztítjuk és besózzuk de csak belülről,hogy ne puhítsa fel a malac bőrét mert nem lesz ropogós a bőre.Tehát belülről befűszerezzük a húst. Ha megvagyunk, irány a sütő, 160 fok... |
|
Elzászi szűzérmék recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A húst felszeleteljük, és kiklopfoljuk. sót és borsot hintünk rá, majd egy órát állni hagyjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és a húst belehelyezzük. Az uborkát lereszeljük, majd a mustáral... |
|
Erdélyi flekken recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd besózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a fokhagymával. Ezután mindegyiket lisztbe forgatjuk, és olajon megsütjük. A hagymát felkarikázzuk, a húsra fektetjük, m... |
|
Erdélyi rakott káposzta recept |
Elkészítésí idő: 180 perc |
Elkészítés: A savanyú káposztát megmossuk, és 25 percig előfőzzük. A zsírt felhevítjük, megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát, hozzákeverjük a darált húst, sózzuk, fűszerezzük és állandó keverés kö... |
|
Erdélyi szalámi recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A sertéshúst ledaráljuk, majd hozzádolgozzuk az összepréselt fokhagymát és a feldarabolt szalonnát. A fűszerekkel és a cukorral beízesítjük, az egészet alaposan összekeverjük, majd bélbe tö... |
|
Erdélyi tokány recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: A hagymát felszeleteljük, a húst csíkokra összevágjuk. A zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát és a húst is hozzátesszük. Sóval, borssal, az összetört fokhagymával és a kakukkfűvel... |
|
Fasírt bográcsban vagy fóliában recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: Húsokat fokhagymával együtt ledaráljuk. borssal, sóval, paprikával, zsemlemorzsával, kenyérbéllel és felvert tojással összedolgozzuk. Kis labdákat készítünk belőlük. Ezeket alufóliába csoma... |
|
Fasírt muffinformában sütve recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A zsemlét tejben, megáztatjuk, kinyomkodjuk, és a darált hússal, az apróra összevágott hagymával, a reszelt fokhagymával, a tojással és az ízesítőkkel összeállítjuk. Tizenkét darabra osztjuk... |
|
Fecskefészek recept |
Elkészítésí idő: 140 perc |
Elkészítés: Mossuk meg a húst, majd, próbáljuk meg 8 egyforma szeletet levágni belőle. Sózzuk meg, és vékonyra klopfoljuk ki. A 7 db tojásból 4-et főzzünk meg. A medvehagyma leveleket alaposan mossuk m... |
|
Fejtett bab ürühússal recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A felkockázott húst vajon megpirítjuk, majd besózzuk, borsozzuk. Hozzárakjuk a feldarabolt krumplit, a babot, a csombort és 4 deci vizet. Lefedve 1,5 órán keresztül pároljuk. Végül ízlés sz... |
|
Felvidéki göngyölt felsál recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A felsálat négy egyforma szeletre felvágjuk, majd kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk. A túrót összetörjük, beledolgozzuk a felaprózott kaprot, és ezzel bekenjük a húst. A sonkát is feldarabo... |
|
Fokhagymás báránylapocka recept |
Elkészítésí idő: 210 perc |
Elkészítés: 190°C-ra melegítsük elő a sütőt. A fokhagymát és a krumplit tegyük egy tepsibe. sózzuk és borsozzuk, majd 2 evőkanálnyi olívaolajat töltsünk rá. Alaposan rázzuk össze. A tepsire fektessünk ... |
|
Fokhagymás csirke recept |
Elkészítésí idő: 150 perc |
Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd forró olajon megsütjük. A maradék olajban megpároljuk a felaprított fokhagymát. Kevés vizet teszünk a liszthez, és a fokhagymára öntjük. sóval í... |
|
Fokhagymás csirkemell recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A megtisztított félbevágott csirkemell-darabokat bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk a husokat, majd a kávédarálóban összepépesített 5 evőkanálnyi szezámolajat és a 2 gerezd keskeny szeletekre f... |
|
Fokhagymás tekercs recept |
Elkészítésí idő: 140 perc |
Elkészítés: Az összepréselt fokhagymához dolgozzunk egy mokkáskanál sót, pirospaprikát és borsot, majd az elfelezett dagadót ezzel kenjük be. Ezután feltekerjük, megkötjük, és 40 percet pihentetjük hűv... |
|
Főtt csirkemell bazsalikomos majonézzel recept |
Elkészítésí idő: 60 perc |
Elkészítés: Annyi vizet öntünk egy lábosba, hogy a csirkemelleket ellepje, hozzárakjuk a bort, belemorzsoljuk a leveskockát, és beleteszünk egy babérlevelet. Felforraljuk, és utána fedő nélkül lassú tűz... |
|
Főtt marhahús tejszínes tormamártássa recept |
Elkészítésí idő: 110 perc |
Elkészítés: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd hozzádolgozzuk a tejszínt, a tormát, sózzuk, cukrozzuk. A húst nyolc részre vágjuk, majd amint felforrt a mártás, rálocsoljuk, és már ... |
|
Főtt tyúkhús recept |
Elkészítésí idő: 200 perc |
Elkészítés: Az apróra vágott szalonnát, májat és sonkát keverjük össze a tojással, valamint a zsemlemorzsával. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. Ezt a masszát töltsük a csirkébe,... |
|
Fűszeres báránygerinc ananászpürével recept |
Elkészítésí idő: 160 perc |
Elkészítés: A húst a fűszerekkel, a gyömbérrel, sóval, borssal beízesítjük, majd felgöngyöljük, megtűzzük, és jénaiba fektetjük. Kevés vizet töltünk alá, majd magas fokozaton 2 órát sütjük. Az ananászt... |
|
Fűszeres csirke recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: Csirkemellet vágjuk be az alsó része közepén. Szórjuk bele a sót majd a paprikát az olajba, és dolgozzuk sűrű keverékké. Ezzel kenjük be a csirkét. Süssük aranybarnára a húst. ... |
|
Fűszeres csirkecombok recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A fokhagymát gerezdekre szedjük, és összezúzzuk. A fűszerekkel együtt a liszthez adjuk, ebbe a keverékbe beleforgatjuk a combokat. Kikent tepsibe rakjuk. A hagymát felkarikázzuk, majd a c... |
|
Fűszeres mustárszószban marinírozott marhafartő recept |
Elkészítésí idő: 600 perc |
Elkészítés: A marhahúst másfél liter vízben főzni kezdjük. Hozzátesszük a felszeletelt zöldségeket és a húsleveskockát, majd 3 óra alatt készre főzzük. Ezután egy napot állni hagyjuk. Egy tálban a must... |
|
Füstölt kolbász recept |
Elkészítésí idő: 150 perc |
Elkészítés: A húst ledaráljuk, a szalonnát felkockázzuk, majd az egészet összedolgozzuk. Jól belekeverjük a fűszereket és az összezúzott fokhagymát. Alaposan kimosott sertésbélbe töltjük, majd egy éjsz... |
|
Füstölt virsli recept |
Elkészítésí idő: 180 perc |
Elkészítés: A húst ledaráljuk, mennyisége 30%-nak megfelelő sós vízzel pépesítjük, majd egy napra hűtőbe rakjuk. Ezután a szintén pépesített szalonnával és a fűszerekkel összekeverjük, az egészet juhbé... |
|
Gábor kedvence recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A kicsontozott húsokat hosszában szúrjuk fel.A nyílásba helyezzünk egy megfelelő hosszú póréhagymát.A megtöltött csirkemelleket sóval, őrölt borssal dörzsöljük be és burkoljuk vékony szalon... |
|
Gesztenyés-csirkemájas tekercs recept |
Elkészítésí idő: 150 perc |
Elkészítés: A felaprózott hagymát olajon megpirítjuk, hozzárakjuk a darált húst, a feldarabolt májat, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk. Eközben a gesztenyét a levesben puhára főzzük, áttörjük, majd a hú... |
|
Gombás csirkemáj aszalt szilvával recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A szilvát a borba beáztatjuk, a szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük, és kivesszük a zsírból. A hagymát felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük, majd a zsíron megpirítjuk. Lefedve készre... |
|
Grillcsirke recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A csirkét olajjal bekenjük, besózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és előmelegített sütőben piros-ropogósra sütjük. Néha meglocsoljuk. Tetszés szerinti körettel tálaljuk. ... |
|
Grillcsirke grillsütő nékül recept |
Elkészítésí idő: 110 perc |
Elkészítés: A csirke hasüregét szórjuk be sóval, majoránnával, majd rakjunk bele rozmaringot. Kívül is sózzuk meg, és kenjük be olajjal vagy olvasztott zsírral. Az előkészített nyársát tegyük egy meg... |
|
Gyulai csirkecomb recept |
Elkészítésí idő: 140 perc |
Elkészítés: A csirkecombokat kicsontozzuk, majd sóval, borssal, mustárral és az összepréselt fokhagymával bedörzsöljük. A kolbászt elnegyedeljük, és a combokba a csont helyére rakjuk őket. Így összetűz... |
|
Gyulai csirkemell recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A csirkemellett kicsontozzuk, és mindkettőt elfelezzük. A kolbászt elnegyedeljük, a felvágott csirkemellek réseibe rskjuk őket. Így összetűzzük a húst, sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, olaj... |
|
Gödöllői töltött csirkecomb recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A zsemlét beáztatjuk, kinyomkodjuk. A hagymát felaprítjuk, és a margarinon megpároljuk. A gombát szeletekre vágjuk, majd a hagymához tesszük. Zsírjára pirítjuk, hozzákeverjük a felkockázott... |
|
Hagymás csirke recept |
Elkészítésí idő: 70 perc |
Elkészítés: A feldarabolt csirkét olajon pirosra sütjük, majd megsózzuk, borsozzuk. Eközben a feldarabolt zöldségeket vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a kakukkfűvel beízesítjük. Ezután belerakjuk ... |
|
Hegyaljai csirke recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A csirkét darabokra szedjük, és sóval, borssal befűszerezzük. A vajon megpirítjuk, majd aláöntjük a bort, és így lefedve puhára pároljuk. Végül hozzárakjuk a szőlőt, így sütőbe téve pirosra... |
|
Hindu lencseleves recept |
Elkészítésí idő: 60 perc |
Elkészítés: A lencsét beáztatjuk éjszakára. A hagymát és a paradicsomot felaprítjuk. A húst feldaraboljuk, majd a hagymát, a paradicsomot és a lencsét hozzáadjuk, megfűszerezzük és sózzuk, majd az egész... |
|
Hortobágyi húsgombóc recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: Pörköltet készítünk, majd a húst ledaráljuk, a levét félretesszük. A húshoz tejfölt adunk, kicsit sózom, borsozom. A burgonyát kockára vágva megfőzzük, a vizet leöntjük róla. Áttörjük az eg... |
|
Hortobágyi húsos palacsinta recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A palacsintákat elkészítjük vastagabbra a szokásosnál. A darált húsból pörköltöt készítünk. A hússal megtöltjük egyenként a palacsintákat, 2 végét behajtjuk és így felgöngyöljük. Kizsírozo... |
|
Húsos burgonyakrokett recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: Pörköltet, vagy sült húst apróra összevágjuk, megmérjük, és ugyanannyi főtt, áttört burgonyát adunk hozzá. Sóval, törött borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük, belerakunk egy egész nyers ... |
|
Húsos tekercs recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A kelkáposzta leveleket sós vízben 3-4percig főzzük, majd leszárítjuk és kivágjuk a vastagabb ereit. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, és a... |
|
Húsos tészta recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A hagymát felkockázzuk és olajon üvegesre pirítjuk. Hozzárakjuk a darált húst, és kifehéredésig együtt pároljuk. Belekeverjük a fűszerpaprikát, a paradicsomot majd a zöldpaprikát feldarabolv... |
|
Húsrolád recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A húst pörköltnek készítjük el. Ha kihűlt, megdaráljuk az áztatott zsemlével. Teszünk bele 1 dl tejfölt, 1 tojást. A 20 dkg lisztből 10 dkg zsírral 1 tojássárgájával 1 dkg élesztővel, kis te... |
|
Ilmici csirkecomb recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A combokat megtisztítjuk, és rést vágunk rajtuk. Ezután fogunk egy tálat, belerakjuk a paradicsompürét, majd hozzátesszük az olajat, az összepréselt fokhagymát és az összes fűszert. Ezt a h... |
|
Isaszegi töltött csirke recept |
Elkészítésí idő: 130 perc |
Elkészítés: A zsemléket beáztatjuk, és a csirkéket pedig megtisztítjuk. Ezután a hagymát olajon megpirítjuk, majd belerakjuk a felszeletelt májat és gombát. A fűszerekkel beízesítjük, majd hűlni hagyju... |
|
Jogjurtban pácolt csirkemell görög uborkasalátával, sült paprikával recept |
Elkészítésí idő: 240 perc |
Elkészítés: Csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A joghurtba belerakjuk a csirkemelleket és 2-3 órára a hűtőben állni hagyjuk. Az uborkát lereszeljük, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk. Késő... |
|
Juhtúrós csirkerolád őszibarackkal recept |
Elkészítésí idő: 130 perc |
Elkészítés: Csirkemellet úgy vágjuk fel, hogy nyitott szeleteket kapjunk. sózzuk, klopfoljuk, és a húst kicsit hagyjuk állni a hűtőben. Juhtúróval bekenjük, az őszibarack cikkeket teszünk a közepébe. A... |
|
Kanadai csirke recept |
Elkészítésí idő: 140 perc |
Elkészítés: Felteszünk 2 jókora szem megtisztított, de meg nem hámozott krumplit főni. A csirkemellfilét felaprítjuk, és sóval, borssal kevert liszttel meghintjük. Egy serpenyőben megolvasztunk 1 evőkan... |
|
Kínai füstölt csirke recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, a bőrét leszedjük, a húsát darabokra szétvágjuk. Gyömbérrel és csillagánizzsal befűszerezzük, kevés vizet teszünk hozzá, és készre pároljuk. Egy nagyobb lábosba alu... |
|
Kockás egytálcsirke recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: A bacont és a hagymát kockára összevágjuk, lepirítjuk. Hozzárakjuk a szintén kockára vágott kaliforniai paprikát, majd besózzuk és borsozzuk. A felkockázott és sózott burgonyát bő olajban ... |
|
Kolbász kalácsban recept |
Elkészítésí idő: 180 perc |
Elkészítés: A felhevített tejbe belekeverjük a cukrot, a sót és az élesztőt, majd öntsük össze a liszttel és a tojásokkal. Gyúrjuk körülbelül fél óráig, majd a felkockázott vajjal is dolgozzuk össze. H... |
|
Korianderes csirkecomb recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: A combfilét lesózzuk, korianderrel beszórjuk. lisztbe forgatjuk, és ropogósra sütjük. Koktélparadicsomokat félbevágjuk. A foghagymát szeletekre aprítjuk és kevés olajon lehúzatjuk. Rátesszü... |
|
Korzikai sonkáskocka recept |
Elkészítésí idő: 70 perc |
Elkészítés: A margarin felét a három tojássárgájával, a finomra vágott sonkával a szeletelt almával, a karikára vágott póréhagymával, az apróra vágott snidlinggel, és a petrezselyemmel összekeverjük, só... |
|
Krumplis prósza recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: Ezekből az anyagokból palacsinta tésztát készítünk. 5 szem krumplit vékony karikára vágunk, és összekeverjük a palacsinta tésztával. Jól kiolajozunk egy gáztepsit, majd a masszát beleöntjü... |
|
Lasangne recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: A raguhoz a vajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, sárgarépát, szalonnát, és beletesszük a húst, megfűszerezzük sóval, borssal, majorannával, delikáttal. Belerakjuk a paradicsompürét, ... |
|
Lecsós csirke recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: A hagyma felét, fokhagymát megpirítjuk a zsír felén, hozzátesszük a fűszereket, kevés vizet, és puhára pároljuk benne a megtisztított, felaprított csirkét. A paprikát, paradicsomot leforráz... |
|
Magyar vándor batyuja recept |
Elkészítésí idő: 180 perc |
Elkészítés: A csirkemelleket félbevágjuk, majd magyaros fűszerkeverékkel fűszerezzük. Érni hagyjuk.Kevés olajt hevítünk, majd a melleket elősütjük rajta. Tányérra szedjük, hagyjuk lecsöpögni és hűlni, m... |
|
Magyaros pirított csirke recept |
Elkészítésí idő: 130 perc |
Elkészítés: A megtisztított csirkét felszeleteljük, lesózzuk, és forró zsírban megpirítjuk. A levét leöntjük, és a csirkét félretesszük. A zsírban megpirítjuk a szalonnát, hagymát, hozzárakjuk a fűszer... |
|
Majoránnás-borsos csirke recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: Az elnegyedelt csirkét megsózzuk, borsozzuk, és megkenjük a fokhagymás vajjal, megszórjuk a majoránnával. Előmelegített sütőben magas fokozaton egy 1,5 órát sütjük, 30 perc elteltével felön... |
|
Makói csirke recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A csirkét összedaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a lisztben megforgatjuk. Ezután vajon átsütjük, és egy jénaiba rakjuk. Hozzáöntjük a karikákra vágott hagymát, majd leöntjük a tejszínnel ... |
|
Makói csirketokány recept |
Elkészítésí idő: 60 perc |
Elkészítés: A csirke húsát összedaraboljuk, majd félrerakjuk. A hagymát felaprózzuk, megpirítjuk, majd beletesszük az összepréselt fokhagymát, a húst, a felkockázott zöldségeket és a paradicsompürét. s... |
|
Makói rántott csirkemell recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A húst felszeleteljük, és besózzuk. A hagymát lereszeljük, egy tálba rakjuk, majd összekeverjük a felvert tojással, az összepréselt fokhagymával a szerecsendió-virággal. Ezután a húsokat li... |
|
Mátrai borzas saláta ágyon recept |
Elkészítésí idő: 200 perc |
Elkészítés: A burgonyát lereszeljük a fokhagymával együtt és beletesszük a fűszereket meg 4 evőkanál lisztet.Ezt össze keverjük és állni hagyjuk 2 órát..A masszába beleforgatjuk a csirke melleket de el... |
|
Mexikói csirke recept |
Elkészítésí idő: 150 perc |
Elkészítés: A csirkét összedaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd majoránnával beízesítjük. Egy jénai tál alját befedjük szalonnaszeletekkel, és rárakjuk a mexikói vegyes zöldséget. Ráöntjük a csirkedarab... |
|
Mézes- mustáros csirke recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: 200°C-ra melegítsük elő a sütőt. Rakjuk egymás mellé a tepsiben a csirkecombokat. A mustárt és a mézet dolgozzuk össze, sózzuk- borsozzuk majd ezzel a páccal kenjük be a csirkéket. 25-30 pe... |
|
Mozzarellás, paradicsomos csirke recept |
Elkészítésí idő: 190 perc |
Elkészítés: A paradicsomot és a sajtot szeletekre vágjuk. A bazsalikomot felcsíkozzuk. A hagymát felaprítjuk. A húst sóval, borssal beízesítjük, és minden oldalát megsütjük. Egy sütőformát vajjal kiken... |
|
Mustáros csirke csigatésztával recept |
Elkészítésí idő: 130 perc |
Elkészítés: Csirkét rakjuk tűzálló tálba. Keverjük össze a mustárt, vajat, citromlevet, paprikát, cukrot, majd sózzuk-borsozzuk. Húsuk tetejét kenjük meg ezzel a szósszal, süssük előmelegített sütőben ... |
|
Narancsos csirkemell mogyoróval recept |
Elkészítésí idő: 70 perc |
Elkészítés: A felaprózott hagymát az olajon megpirítjuk, és rárakjuk a felcsíkozott húst. Sózzuk, a főzés közben a szójamártással locsoljuk, majd egy idő után a mogyorót is beletesszük, és így készre p... |
|
Nem lehet abbahagyni csirke recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A húst felszeleteljük, a fűszerekkel elkevert lisztbe forgatjuk, majd egy kivajazott tepsibe rakjuk. A hagymát felkarikázzuk, és a lisztbe forgatjuk, a húsra tesszük. A tejfölt is megfűsz... |
|
Normann csirke recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, besózzuk, borsozzuk, olajat hevítünk, és minden oldalát megpirítjuk benne. Tepsibe tesszük, mellérakjuk a felkarikázott zöldségeket és hagymákat. Felengedjük a borr... |
|
Nosztalgia csirkemell recept |
Elkészítésí idő: 110 perc |
Elkészítés: A húsokat hosszú pengéjű késsel szúrjuk fel, helyezzünk a nyílásba 2- 2 bébikukoricát, majd a töltött csirkemelleket dörzsöljük be sóval, borssal, burkoljuk be vékony szalonnaszeletekbe.Ola... |
|
Olasz sült csirke recept |
Elkészítésí idő: 60 perc |
Elkészítés: A csirkehúst bedörzsöljük a sóval, borssal és fokhagymával, és olajon mindkét felét megpirítjuk. Ekkor hozzárakjuk a felkockázott krumplit, majd 4-5 perc után a felkockázott paradicsomot, a... |
|
Orosz csirkepástétom tésztában recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A csirkehúst kockákra vágjuk. A vaj felét felforrósítjuk és a rizst folytonos keverés közben üvegesre pirítjuk rajta. Megsózzuk, és 30 percig pároljuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vág... |
|
Palóctáji töltött csirkemell recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk. A felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a felaprózott hagymát, és hozzátesszük a feldarabolt májat,... |
|
Paprikás csirke recept |
Elkészítésí idő: 60 perc |
Elkészítés: A megtisztított csirkét darabokra szétvágjuk. A felkockázott hagymát, félig megpirítjuk a zsírban, hozzárakjuk a fűszereket, majd egy kevés vizet, beleöntjük a csirkét, lecsót, és puhára pá... |
|
Párolt csirkemell recept |
Elkészítésí idő: 70 perc |
Elkészítés: A mellehúsát a zsír felén elősütjük, és egy lábosba tesszük. A hagymát, fokhagymát, szalonnát, zöldségeket felkockázzuk, megpirítjuk a zsírban, majd szintén a lábosba rakjuk. Felöntjük a bo... |
|
Pirított csirkeszárny recept |
Elkészítésí idő: 60 perc |
Elkészítés: A megtisztított, átmosott és lecsöpögtetett szárnyakat jól süssük át az olajban, majd keverjük hozzá a csíkokra vágott gyömbért a póréhagymát. Pároljuk 20 percig, ezután pedig öntsük hozzá ... |
|
Pulyka pizza recept |
Elkészítésí idő: 240 perc |
Elkészítés: 2 dl langyos vizet egy tálkába öntünk, és a cukorral addig keverjük, amíg el nem olvad, hozzáadjuk a szárított élesztőt. Pár percre meleg helyre tesszük, míg felfut. A lisztet, a sót egy tál... |
|
Pulykacsíkok mediterrán módra recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A pulykamellet megmossuk, majd csíkokra vágjuk, a gombákat tisztítás után negyedeljük. Egy serpenyőben 2-3 kanál olajon fehéredésig sütjük a pulykacsíkokat, hozzáöntjük a gombát, sózzuk, bor... |
|
Rác csirke recept |
Elkészítésí idő: 140 perc |
Elkészítés: A combokat besózzuk, majd olajban megsütjük. Eközben a krumplit is megfőzzük, majd meghámozzuk, felkarikázzuk, egy kivajazott jénaiba rakjuk. Rápakoljuk a felszeletelt hagymát, és a karikák... |
|
Rakott csirke recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: Felmelegítjük a vajat és liszt hozzáadásával rántást készítünk. tejet teszünk hozzá és csomómentesre keverjük. Majd sót, borsot és szerecsendiót öntünk hozzá. A krumplit karikákra vágjuk. A... |
|
Rakott csirkemell recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: Főzzük puhára levesben a csirkemelleket, majd szedjük le a húst a csontokról és ujjnyi csíkokra vágjuk. A felhevített olajba szórjuk a megmosott rizst, futtassuk meg, majd kétszeres menny... |
|
Rakott makaróni recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A tésztát forró sós vízben kifőzzük, és egy tálban összekeverjük egy kanál olajjal. A húst apró darabokra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A hagymát lereszeljük, és egy kanál olajon megpirít... |
|
Rántott csirke recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A csirke fejét, lábait eltávolítjuk, a belsőségeit a szárnya alá rakjuk, majd lisztbe, tojásba, végül morzsába panírozzuk, zsírban megsütjük. A hús zsírjában megpirított petrezselyemmel loc... |
|
Részeges csirke recept |
Elkészítésí idő: 110 perc |
Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, darabokra vágjuk, majd 10 dkg vajat felforrósítunk, és addig sütjük, amíg aranyszínű lesz. Rászórjuk a liszt felét, majd 5-6 percig sütjük, közben néhányszor megfor... |
|
Részeges csirke sajtmártással recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A vaj felén arany színűre sütjük a feldarabolt csirkét, majd ráhintjük a lisztet, és 4-5 perc után felöntjük a borral és a levessel. Sózzuk, borsozzuk, a fűszerekkel ízesítjük, majd 1,5 órá... |
|
Rizses csirke recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, a gombát felszeleteljük, a zöldséget apróra szétvágjuk. Utána mindezt a zsíron megpirítjuk. Amikor a csirke megpirult, annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje. Lefed... |
|
Rokfortos csirkecsíkok recept |
Elkészítésí idő: 70 perc |
Elkészítés: A csirkemelleket felcsíkozzuk, majd olajban megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral. Így pároljuk puhára, elkeverjük a lisztes tejszínnel. Ezután a sajtot is beledolgozzuk, átkev... |
|
Rostélyos savanyú káposztával recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A rostélyos szeleteket kissé kiverjük és besózzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a hússzeleteket mindkét oldalát átsütjük, majd egy másik lábosba tesszük. A maradék zsiradékon az apróra v... |
|
Sajtos csirkemell recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: A húsról leszedjük bőrt, majd kicsontozzuk, besózzuk, és bepanírozzuk, de a végén nem zsemlemorzsába, hanem a sajtba forgatjuk bele. A szeleteket tűzálló tálba rakjuk, a maradék tojást és sa... |
|
Sajtos csirkemell tekercsek recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A csirkemelleket megmossuk,és minden darabot vízszintesen szétvágunk. Kiklopfoljuk, sózzuk és borssal megszórjuk. A sajtot kisebb darabokra vágjuk, majd minden egyes húst kiterítünk, utána b... |
|
Sajtos-húsos burgonya torta recept |
Elkészítésí idő: 240 perc |
Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, egészbe feltesszük főzni. Ha forr, 10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, hideg vízzel leöblítjük, és hűlni hagyjuk.A főtt húst megszabadítjuk a csontos-bőrös ré... |
|
Sertéskocsonya recept |
Elkészítésí idő: 480 perc |
Elkészítés: A húsokat egy nagy fazékba helyezzük, hideg vízzel felöntjük, és nagy lángon felforraljuk, közben a tetején a habot folyamatosan leszedjük. Mikor letisztult, hozzátesszük a hagymát, a fokha... |
|
Sonkás lepény recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, 2 tojás sárgájával, egy evőkanál rummal, sóval és tejföllel. Alaposan kidolgozzuk, és két cipóba osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, kibélelünk vele egy tep... |
|
Spagetti olasz módra recept |
Elkészítésí idő: 70 perc |
Elkészítés: Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzátesszük a felszeletelt gombát, és a csíkokra vágott sonkát. 5-6 percig együtt pároljuk, és sóval, borssal, csipetnyi cseresznyepaprik... |
|
Sült csirke agyagedényben recept |
Elkészítésí idő: 180 perc |
Elkészítés: A csirkét tisztítsuk meg, jól mossuk át, csöpögtessük le majd szórjuk meg sóval, borssal. Ezután rakjuk egy cserépedénybe és tegyük köré a felvágott szalonnát, valamint a felkockázott krump... |
|
Sült csirkecomb szilvabefőttel recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: A szilvákat félbevágjuk, magjuk helyére gombostűfejnyi szegfűszeget rakunk, és szerecsendiót reszelünk rá. Ezután a szilvákat betöltjük a csirkék bőre alá. Sóval, borssal beízesítjük, és al... |
|
Sült spagetti recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: A spagettit forró sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összekeverjük a vajjal. A tojásokat felverjük, beleforgatjuk a reszelt sajtot és a kifőtt tésztát, és olajjal kikent tűzálló tálba simítj... |
|
Szalonnába tekert csirkemell recept |
Elkészítésí idő: 110 perc |
Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk, besózzuk, borsozzuk. Egy tepsibe olajat teszünk, belekarikázzuk a hagymát. A csíkokat bacon-szalonnával egyesével betekerjük, a tepsiben szorosan egymás mell... |
|
Szezámos csirke recept |
Elkészítésí idő: 70 perc |
Elkészítés: A csirkemellet vágjuk ujjnyi csíkokra, hintsük meg sóval, borssal. Tegyük őket először lisztbe, majd felvert tojásba és végül szezámmagba. Azután forró olajban süssük pirosra. A spárgát pá... |
|
Talján töltött csirke recept |
Elkészítésí idő: 130 perc |
Elkészítés: A sonkát és a gombát felcsíkozzuk, majd 10 dkg forró vajon megfuttatjuk. 8 dkg vajat összeöntünk a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, és hozzárakjuk a szerecsendiót. Ha a gombás sonka kihűlt, h... |
|
Tandoori csirke recept |
Elkészítésí idő: 180 perc |
Elkészítés: A megmosott húst leszárítjuk, a combokat a forgónál félbevágjuk, a melleket szintén. Bevagdossuk, és besózzuk. A sáfrányhoz hozzárakunk 3 evőkanál forró vizet és a citromlevet, majd a húsra... |
|
Tarhonyás csirke recept |
Elkészítésí idő: 150 perc |
Elkészítés: A csirkét megfőzzük pörköltnek (lásd szegedi gulyáscsirke receptjénél) összekeverjük a tarhonyával, és együtt megpirítjuk. ... |
|
Tárkonyos gőzölt csirkecomb recept |
Elkészítésí idő: 180 perc |
Elkészítés: Tisztítsuk meg a húst, mossuk át majd vágjuk két részre. Ezután pácoljuk be sóval, borssal, olívaolajjal és a felaprított tárkonnyal. Pihentessük 2 órán át. Ezután rakjuk a combokat gőzölőe... |
|
Tejfölös csirke korianderrel recept |
Elkészítésí idő: 70 perc |
Elkészítés: Vágjuk 4 darabra a csirkecombokat. Serpenyőben felforrósított olajban 8 percig süssük a combokat, időnként megforgatva. Jól süssük át. Tegyük hozzá a tejfölt és addig kevergessük, amíg híga... |
|
Tejfölös paprikás csirke recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A hagymát, paprikát és paradicsomot felaprítjuk, a csirkét négybe vágjuk. A hagymát az olajon megpirítjuk, levesszük a tűzről, beleöntjük a fűszerpaprikát. Hozzátesszük a csirkét, és a több... |
|
Tejszínes csirkeragu recept |
Elkészítésí idő: 45 perc |
Elkészítés: A felcsíkozott húst megszórjuk a sóval, borssal, paprikával, és vajon 8-9 percig sütjük. Ekkor meghintjük a liszttel, további 4-5 percig pároljuk, majd a gomba levével felöntjük. Ezután a g... |
|
Tejszínes sárvári falatok recept |
Elkészítésí idő: 100 perc |
Elkészítés: Fogunk egy tálat, beleszórjuk a lisztet, majd besózzuk, borsozzuk, a többi fűszerrel és az összepréselt fokhagymával ízesítjük. Ebben megforgatjuk a feldarabolt csirkehúst, majd tepsibe rak... |
|
Tepsis csirke citrommal recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: 200°C-ra melegítsük elő a sütőt. Nagyobb tepsibe öntsük az olajat. A burgonyakockákat rakjuk benne szét és tegyük közéjük a citromdarabokat. Annyi hideg vizet öntsünk a tepsibe, hogy 3 cm m... |
|
Tojásos májpástétom recept |
Elkészítésí idő: 45 perc |
Elkészítés: A csirkemájakat tisztítás után vegetás vízben megfőzzük, és ledaráljuk a főtt tojásokkal együtt. A margarint kikeverjük habosra, majd hozzáadjuk a darálékot, ízesítjük sóval, borssal, mustár... |
|
Tokaj hegyaljai mustos csirke recept |
Elkészítésí idő: 130 perc |
Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, besózzuk, borsozzuk, és vajban átforgatjuk. Hozzárakjuk a bort, a mustot és kevés vizet, és így párolni kezdjük. Közben kevés szörpöt teszünk hozzá, majd ha teljese... |
|
Töltött csirke recept |
Elkészítésí idő: 110 perc |
Elkészítés: A vajat, két egész tojást, egy tojás sárgáját, fűszereket, tejbe áztatott zsemlét összedolgozunk, és a csirke bőre alá töltjük. zsírral bélelt tepsibe rakjuk, megsózzuk, és levével folyamat... |
|
Töltött csirke recept |
Elkészítésí idő: 120 perc |
Elkészítés: A csirkét kívül és belül egyaránt enyhén besózzuk, majd kevés majoránnával befűszerezzük. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk tejbe, kicsavarjuk, majd szétmorzsoljuk. Az olajon elkezdjük pir... |
|
Töltött csirkecomb recept |
Elkészítésí idő: 140 perc |
Elkészítés: A csirkecombokat kicsontozzuk. A csirkehúst megsózzuk, és megborsozzuk. A töltelékhez a nyers, felveretlen tojást összedolgozzuk a reszelt sajttal, a zöldborsóval, a tisztított és nagyon ap... |
|
Töltött káposzta cserépedényben recept |
Elkészítésí idő: 240 perc |
Elkészítés: A hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük, a rizst félpuhára főzzük. A töltelékhez a darált húst összekeverjük a tojással, a rizzsel, a hagymával, a szétnyomott fokhagymával, sózzuk, bor... |
|
Töltött káposzta sertésoldalassal recept |
Elkészítésí idő: 300 perc |
Elkészítés: A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a félig főtt és kihűlt rizst, a tojást, borssal, majoránnával és egy teáskanál pirospaprikával megfűszerezzük. Megsózzuk, végül hozzáadjuk a kevés... |
|
Vásárhelyi csirke recept |
Elkészítésí idő: 130 perc |
Elkészítés: A csirkét darabokra szétszedjük, majd besózzuk. Egy jénaiba rakjuk a szalonnát, és erre a húsdarabokat, a felkarikázott répákat. A felaprózott petrezselyemmel megszórjuk, majd felöntjük a b... |
|
Vásárhelyi karalábés csirke recept |
Elkészítésí idő: 140 perc |
Elkészítés: A csirkemell szeleteket olajon megpirítjuk, majd félrerakjuk. A megmaradt olajat egy lábosba öntjük, majd beletesszük a karalábé egy részét, majd a húst. sózzuk, borsozzuk, beletesszük az ö... |
|
Veszprémi csirke recept |
Elkészítésí idő: 80 perc |
Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk. A felaprózott hagymát olajban megpirítjuk, és belerakjuk a húst. Amikor a hús megpirult, áthelyezzük egy lábosba, felöntjük a borral és vízzel, é... |
|
Virsli pongyolában recept |
Elkészítésí idő: 60 perc |
Elkészítés: A tésztát a csomagból kivéve hagyjuk felengedni, madj 6 darab háromszögre vágjuk, kinyújtjuk akkorára, hogy kifli alakban a virslit belecsomagolhassuk. Előbb megszórjuk a reszelt sajttal, ma... |
|
Visegrádi mandulás csirke recept |
Elkészítésí idő: 130 perc |
Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsemléket tejbe áztatjuk, kicsavarjuk, majd egy tálba rakjuk. Hozzátesszük a tojások sárgáját, a zsemlemorzsát és a tojásfehérjékből ver habot.... |
|
Zacherkotlet recept |
Elkészítésí idő: 90 perc |
Elkészítés: A sertésborda szeleteket kicsontozzuk, vékonyra kiverjük majd besózzuk. Evőkanálnyi olajat megforrósítunk, mindkét oldalukon kisütjük rajta a hússzeleteket. A visszamaradt zsiradékon reszelt... |
|
Zsályával és véres hurkával töltött csirke recept |
Elkészítésí idő: 160 perc |
Elkészítés: 200°C-ra melegítsük elő a sütőt. Óvatosan lazítsuk meg a csirke nyakrészénél a bőrt. A zsályalevelek felét és a véres hurkából kikapart tölteléket törltsük a bőr alá. A bőrét simítsuk el a ... |