húsevőknek

Receptek:

Abonyi tepsis csirke körettel recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A csirke combokat megtisztítjuk és bepácoljuk a fűszerekkel majd leöntjük a olívaolajjal. Hagyjuk állni pár órát. A burgonyát főzzük félig majd egy tepsiben amit olajjal kikenünk tegyük bele...

Agyagban sült pikáns csirke recept

Elkészítésí idő: 300 perc

Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, és sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük. A chilikrémhez hozzátesszük az olajat, borsot és gyömbért, rákenjük a csirkére, és 2-3 órát állni hagyjuk. Utána az agyaghoz...

Alföldi batyu recept

Elkészítésí idő: 70 perc

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sót, borsot hintünk rájuk. Ezután a felkarikázott kolbászt, tojást és uborkát a hússzeletek közepére rakjuk. Az egészet behajtjuk, hogy batyu formája legy...

Alföldi füstölt disznósajt recept

Elkészítésí idő: 360 perc

Elkészítés: A sertésfejet, - csülköt, - és nyelvet a sóval bedörzsöljük, és 8 napig állni hagyjuk, közben néhány naponta megforgatjuk őket. Ezután bepácoljuk a húsokat, és további 1,5 hétig állni hagyj...

Alföldi májas hurka bőrkével recept

Elkészítésí idő: 180 perc

Elkészítés: A bőrkét teljesen puhára megfőzzük, ledaráljuk a májjal, a tüdővel és a tokaszalonnával együtt. A rizst szűrt abálólében főzzük meg, majd a húsokhoz öntjük a megpirított hagymával együtt. s...

Alföldi májas hurka más módon recept

Elkészítésí idő: 170 perc

Elkészítés: A sertésmájat és a tüdőt puhára főzzük, majd félrerakjuk, és ugyanebben a lében megfőzzük a rizst. Ezután a májat, a tüdőt és a tokaszalonnát is ledaráljuk, majd hozzáöntjük a rizst és a zs...

Alföldi májas hurka zsemlyével recept

Elkészítésí idő: 170 perc

Elkészítés: A sertésszívet,- tüdőt,- és fejhúst puhára főzzük, majd az összeset ledaráljuk a májjal együtt. Ezután hozzátesszük a beáztatott, szintén ledarált zsemlét és a felaprózott, megpirított hagy...

Alföldi tüdős, májas és véres hurka recept

Elkészítésí idő: 200 perc

Elkészítés: A vérbe sót szórunk, majd átszűrjük egy szitán és állni hagyjuk. Eközben a hurkának való húst puhára, a májat félpuhára főzzük. Ezután ledaráljuk őket, majd három egyenlő részre elosztjuk. ...

Alföldi véres hurka recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A szalonna felét kisütjük, közben a zsemléket felkockázzuk. A szalonna visszamaradt zsírjában megpirítjuk a zsemlekockákat. Eközben a maradék szalonnát puhára főzzük. A levét a zsemlekockák...

Almás csirkemájas serpenyő recept

Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: Az almát és a libamáját megtisztítjuk, és felvágjuk. A forró olajba tesszük bele a zsályalevelet, és forgassuk át. Miután átforgattuk vegyük ki, és a zsályás olajba tegyük bele a hagymát és ...

Almás hagymás marhahús recept

Elkészítésí idő: 140 perc

Elkészítés: A felkockázott húst olajon elősütjük, majd félrerakjuk, és ugyanebben a zsiradékban megpirítjuk a hagymát. Ekkor visszatesszük a húst, felöntjük a levessel, majd 1 órát pároljuk közepes hőf...

Ananászos sült karaj recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A húst a csontig bevagdossuk, sóval, borssal beízesítjük, majd a vágatokba ananászkarikákat rakunk. Tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal, és ropogósra sütjük. Közben olajjal locsolga...

Angolszalonna recept

Elkészítésí idő: 600 perc

Elkészítés: A karajt kicsontozzuk, annyi zsírt hagyunk rajta, hogy csak a szalonna egyharmadát adja. A pácsóval bedörzsöljük, 5 napig pihentetjük, majd páclébe rakjuk 8 napra. Ezután megtisztítjuk, köz...

Aphrodité kedvence recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A húsokat megsózzuk, olajon hirtelen átsütjük, és egy tepsibe rakjuk. A sonkát felszeleteljük, a húsra tesszük, majd befedjük az elfelezett spárgákkal. Ezután elkészítjük a besamel mártást, ...

Aszalt szilvával töltött karaj recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A húst egyenletesen felosztva 8 szeletre vágjuk fel, majd kiverjük, sózzuk, borsozzuk és végül lisztben megforgatjuk. Hámozzuk meg az almákat, majd kockázzuk fel. Négy szelet húsra osszuk e...

Babos sertésragu recept

Elkészítésí idő: 300 perc

Elkészítés: A babot előző éjaszaka áztassuk be vízbe, szűrjük le, és töltsük fel vízzel és ha felforrt főzzük 1,5 órán át. A megtisztított húst szeleteljük fel, fűszerezzük sóval és borssal, majd a fel...

Baconos muffin recept

Elkészítésí idő: 35 perc

Elkészítés: A lisztet sütőporral, tojással és a fűszerekkel összekeverjük és hagyjuk állni egy órát. A szalonnát szeleteljük fel és pirítsuk meg serpenyőben majd adjuk a masszához. A masszát az előre ...

Baconos sajtos csirke recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: Csirkét vastag érmékre vágjuk. sózzuk, rozmaringgal bedörzsöljük, borral meglocsoljuk, és a hűtőbe tesszük. Felvágjuk a körtéket, majd a magház közepébe kéksajtot teszünk. Körbetekerjük baco...

Bácskai burgonyás szalámi recept

Elkészítésí idő: 140 perc

Elkészítés: A krumplit a héjában megfőzzük, majd egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap meghámozzuk, és lereszeljük vagy apróra összetörjük. A húsokat és a szalonnát ledaráljuk, összedolgozzuk a krumplival...

Bácskai füstölt hurka 2 recept

Elkészítésí idő: 140 perc

Elkészítés: A húsokat puhára főzzük, és ledaráljuk, a szalonnát pedig apróra felkockázzuk. Eközben a felaprított hagymát zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzárakjuk a vért és a fűszereket. Ezt a húsokhoz ...

Bácskai májas hurka recept

Elkészítésí idő: 180 perc

Elkészítés: A sertésbőrkét, - tüdőt, - májat, - és szalonnát 20 percig abáljuk, a szalonnát felkockázzuk, az összes többit pedig ledaráljuk. Ezekhez hozzádolgozzuk a felaprózott, megpirított hagymát, é...

Bácskai vagdalt hús recept

Elkészítésí idő: 130 perc

Elkészítés: Fogunk egy lábost, és megpirítjuk benne a felaprózott hagymát. Ezután belerakjuk a pirospaprikát, majd hozzátesszük a felszeletelt paradicsomot és paprikát. A főtt burgonyát összetörjük, és...

Badacsonyi sertéskockák recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A sertéshúst felkockázzuk és vajon megsütjük. Eközben sózzuk, borsozzuk, hozzárakjuk a szegfűszegeket. Ezután hozzáöntjük a fehérbort, és így pároljuk tovább. A paradicsomot felkockázzuk, é...

Bagolyvári sertésflekken recept

Elkészítésí idő: 110 perc

Elkészítés: A sertéstarjákat bedörzsöljük az összepréselt fokhagymával, sóval, borssal és a paprikakrémmel. A kolbászt felkarikázzuk majd olajon megpirítjuk. Ekkor belerakjuk a káposztát és a babérleve...

Bakonyi csirke recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A hagymát felaprózzuk, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felszelelt gombát, és így megpároljuk. Ezután a beáztatott zsemléket beletesszük, a darált sertéshúst és csirkemájat is belerakjuk. só...

Bakonyi csirkemell recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A csirkemellek bőrét leszedjük, majd mindkettőt elnégyeljük. Miután kissé kiklopfoljuk őket, besózzuk, és olajon kisütjük. A megmaradt zsiradékba megpirítjuk a felaprózott vöröshagymát, bele...

Bakonyi sertés szelet galuskával recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A sertés karajt kiklopfoljuk forró olajban kisütjük és félrerakjuk. Közben a hagymát lepirítjuk és rárajuk az apróra vágott gombát, majd összefőzzük a fűszerekkel és a borral. Ha megvagyunk...

Bakonyi sertésborda 2. recept

Elkészítésí idő: 150 perc

Elkészítés: A karaj szeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, lisztbe mártjuk majd olajon elősütjük őket mindkét oldalukon. A hátramaradt zsiradékban a kockára vágott szalonnát megpirítjuk, és a szintén aprít...

Báránycomb 40 fokhagymagerezddel recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: Tisztítsuk meg a combot, rakjuk egy tepsire és jól kenjük be olajjal mindenhol. Fűszerezzük meg sóval, valamint borssal és szórjuk meg a felaprított kakukkfűvel. Tisztítsunk meg 40 gerezd f...

Báránycomb hagymamártással recept

Elkészítésí idő: 240 perc

Elkészítés: A húst a fokhagymával megtűzdeljük, besózzuk, borsozzuk, a kakukkfűvel beízesítjük. Ezután olajon pirosra sütjük, majd tepsibe helyezzük. Mellérakjuk a répát és 2 fej hagymát, majd kevés vi...

Bárányfilé burgonyával és tökkrémmel recept

Elkészítésí idő: 150 perc

Elkészítés: A megpucolt burgonyát karikázzuk fel, sós vízben pároljuk meg, szűrjük le majd rakjuk a megtisztított dagadóra. Szórjuk meg sóval, borssal és rozmaringgal. A húsfilét pakoljuk rá, göngyöljü...

Bárányhúsos lepény recept

Elkészítésí idő: 280 perc

Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól keverjük össze 5 percen keresztül, majd letakarva hagyjuk állni 1 óráig. A húst tisztítsuk meg, csontozzuk ki, vágjuk nagyobb darabokra és fűszerezzük be sóval, va...

Báránylapocka pikáns mártsában recept

Elkészítésí idő: 300 perc

Elkészítés: A megtisztított húst kenjük be mustárral és szórjuk meg sóval, valamint paprikával, majd 1 napig hagyjuk pácolódni.A maradék csontokat töltsük fel másfél liter vízzel. Ha felfőtt tegyük hoz...

Báránysült koriandermártással recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A felaprózott hagymát olajon megpirítjuk, majd a fűszerekkel beízesítjük. Hozzádolgozzuk a joghurtot, sózzuk, és félrerakjuk. A húst megkenjük olajjal, koriandert hintünk rá, és grillen kés...

Bátaszéki pecsenye recept

Elkészítésí idő: 130 perc

Elkészítés: A marhafelsálat kétszer bevágjuk, így szétterítve téglalap alakú hús darabot kapunk. A széleiről a felesleget leszedjük, ezt ledaráljuk. Eközben a hagymát olajon megpirítjuk, hozzátesszük a...

Bazsalikomos báránypecsenye szurokfűvel recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: Lapos tányérra rakjuk rá a húst, majd a szurokfüvet, a bazsalikomot és a 3 evőkanál olajat dolgozzuk össze. sózzuk és borsozzuk. Tegyünk félre a díszítéshez egy keveset a fűszernövényekből....

Becsinált csirke recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, majd a zöldséget apróra vágjuk. Ezután zsíron megpirítjuk. sózzuk, borsozzuk, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje. Rántást készítünk, a petrezselyemzöldet fela...

Békacomb gombával recept

Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: A zöldségeket, és a combokat megfőzzük, ha megpuhult a béka hús, a levét leszűrjük, és a lisztből, vajból, tejszínből készült rántásba tesszük. A mártást fűszerezzük, citromlevet rakunk hoz...

Békacomb rántva recept

Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: Olajos, borsozott, sós, citromleves, petrezselymes pácba beáztatjuk a combokat, majd először lisztbe, utána tojásba, végül morzsába panírozzuk őket, és zsírban készre sütjük. ...

Békapörkölt recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A felkockázott hagymát megdinszteljük a zsírban, hozzátesszük a sót, fűszerpaprikát, apróra vágott paradicsomot, és paprikát, majd ezt együtt pároljuk tovább. Ha a hagyma már majdnem szétfő...

Békésszentandrási szűzérmék recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A szalonnát felcsíkozzuk, majd kiolvasztjuk a zsírját, és ebben megpirítjuk a felaprózott hagymát. Ezután hozzátesszük a felszeletelt gombát, paradicsomot és paprikát, valamint a fűszereket...

Bélszín sült rakott krumplival recept

Elkészítésí idő: 130 perc

Elkészítés: A meghámozott burgonyát vékonyan felszeleteljük. A kimargarinozott tűzálló tálba rétegesen belehelyezzük a burgonyát, sóval megszórjuk. A tojássárgájával és reszelt szerecsendióval kikevert...

Besütött csirkemell zöldségekkel recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: Csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, serpenyőbe elősütjük. vajat olvasztunk, hozzárakjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Felöntjük tejjel, és a tojássárgáját hozzátesszük. A fehé...

Besztercei csirkemell recept

Elkészítésí idő: 110 perc

Elkészítés: A csirkehúst felkockázzuk, és vajon megpirítjuk, sózzuk őket. Eközben hozzátesszük a kimagozott szilvát és a fűszereket, fedő alatt 35 percig sütőben sütjük. Eközben tálban a mustárhoz hozz...

Besztercei szalonna recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A szilvákat megmossuk, magjukat kiszedjük, majd a mag helyére rakunk egy megmosott, elfelezett ringlót. Ezután ezeket betekerjük a szalonnákba. Hústűvel tűzzük össze, hogy ne essenek szét. ...

Betyárpaprikás recept

Elkészítésí idő: 150 perc

Elkészítés: A húst megtisztítjuk, majd kis kockákra összevágjuk. Ezután leforrázzuk, leöblítjük, majd lecsepegtetjük róla a vizet. Az apróra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, és vizet és pirospapr...

Bolognai spagetti recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megfonnyasztjuk, és hozzátesszük a ledarált húst és 4-5 percig együtt pirítjuk. A húshoz keverjük a paradicsompürét, fűszerezzük a zúzott fo...

Borjú java creol módra recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A borjúdiót felszeleteljük, megsózzuk, lisztbe panírozzuk, és megsütjük a zsírban, majd tálra helyezzük őket. A hús zsírjához adjuk a vajat, és megpirítjuk benne a felkarikázott hagymát, go...

Borjú vesepecsenye recept

Elkészítésí idő: 240 perc

Elkészítés: A húst besózzuk, borsozzuk, majd olajon átpirítjuk. Hozzáöntjük a felkockázott zöldségeket, felöntjük 2,5 deci vízzel. Csak ekkor rakjuk bele a gombát, a babérlevelet és a citromhéjat, majd...

Borjúbecsinált recept

Elkészítésí idő: 200 perc

Elkészítés: Tisztítsuk meg a húst, kockázzuk fel és öntsünk hozzá bőven vizet. A forrástól számított fél óráig pároljuk. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt répát és hagymát, a póréhagymát és a zöldfűszer...

Borjúborda Financiér módra recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A karajról leszedjük a gerinccsontot, és a bordacsontok mentén feldaraboljuk a húst. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és megsütjük a zsírban. A borjúmirigyet megfőzzük, lehűtjük, és feldarabolj...

Borjúborda finoman recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A sült borjúhúst finomra daráljuk – akár többször egymás után. 5 dkg vajból és 6 dkg lisztből világos rántást készítünk, ezt felöntjük forró tejjel és simára keverjük. Hozzárakjuk a h...

Borjúborda Vichy-i módra recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A karajról levágjuk a gerinccsontot, és a bordacsontok mentén feldaraboljuk a húst. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és megsütjük a zsírban. A hús zsírjának felét felöntjük vízzel, hozzárakunk...

Borjúérmék recept

Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: A húst vajon pirosra sütjük, majd besózzuk, borsozzuk és tányérokra rakjuk. A pecsenyelevet ráöntjük, majd ízlés szerint valamilyen körettel kínáljuk. ...

Borjúmáj őszibarackkal recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: A cukrot megpirítjuk, majd felöntjük a barack levével, az ecettel és a levessel. Sűrűre főzzük, majd beledolgozzuk a ribizlizselét. Eközben a májat vajon megsütjük, besózzuk, borsozzuk, maj...

Borjúpaprikás galuskával recept

Elkészítésí idő: 130 perc

Elkészítés: A húst felkockázzuk. Pörköltalapot készítünk, majd a húst ráöntjük, megsózzuk, és párolni kezdjük. A paprikát és paradicsomot is felkockázzuk, majd amikor a hús már majdnem puha, hozzátessz...

Borjúpaprikás galuskával recept

Elkészítésí idő: 140 perc

Elkészítés: A felvágott vöröshagymát a forró zsíron fonnyasszuk meg. Hintsünk rá pirospaprikát, kevés vízzel engedjük fel, és forraljuk zsírjára. Rakjuk bele a kockára vágott húst, a felszeletelt parad...

Borjúpaprikás galuskával recept

Elkészítésí idő: 140 perc

Elkészítés: A felvágott vöröshagymát a forró zsíron fonnyasszuk meg. Hintsünk rá pirospaprikát, kevés vízzel engedjük fel, és forraljuk zsírjára. Rakjuk bele a kockára vágott húst, a felszeletelt parad...

Borjúragu recept

Elkészítésí idő: 150 perc

Elkészítés: Az elfelezett hagymákat a vajon megpirítjuk, majd félrerakjuk. A felaprózott húst pakoljuk a helyére, majd sózzuk, borsozzuk, a szegfűszeggel, cukorral és babérlevéllel beízesítjük. Ezután ...

Borjúsült recept

Elkészítésí idő: 150 perc

Elkészítés: Nagyjából csontozzuk ki a húst, mossuk meg, majd sózzuk le. Zsírban süssük meg a húst és a csontokat, majd rakjuk sütőbe, és pároljuk puhára. A hús zsírjába helyezzük bele a paradicsomot, l...

Borjúszelet brokkolival és sörmártással recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A felaprózott fokhagymákban és fűszerekben megforgatjuk a hússzeleteket, majd olajon elősütjük őket. Ezután a sütőben még 10 percig sütjük, majd ha kihűlt 40 percre a mélyhűtőbe rakjuk. Ekö...

Borjúszelet pármai sonkával és zsályával recept

Elkészítésí idő: 130 perc

Elkészítés: Minden borjúszeletre 1 zsályalevelet és sonkát rakunk, majd átszúrjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, majd a liszttel meghintjük őket. Így olajban mindkét oldalukat megpirítjuk, majd félrepakoljuk...

Boros sertéstokány recept

Elkészítésí idő: 70 perc

Elkészítés: A felaprózott hagymát a zsíron megpirítjuk, majd hozzáatesszük a felcsíkozott húst. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral, majd teljesen puhára pároljuk. Ezután besűrűsítjük a liszttel, rám...

Borsos steak recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: Törjük össze a borsot, majd hempergessük meg benne a húst. Ezután az olaj és a vaj keverékében mindkét oldalát pirítsuk meg.A megpucolt burgonyát pároljuk meg sós vízben. A hús zaftjához te...

Bőrös malackaraj ropogósan recept

Elkészítésí idő: 180 perc

Elkészítés: A karaj bőrét bevagdossuk, besózzuk, borsozzuk, és egy tepsibe rakjuk, és meglocsoljuk olajjal. Így sütni kezdjük, közben a sörbe mártott szalonnával kenegetjük a bőrét. Melléhelyezzük a fe...

Brassói aprópecsenye 2. recept

Elkészítésí idő: 70 perc

Elkészítés: A hagymát és fokhagymát apróra összedaraboljuk, a húst felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk. Ezután sóval borssal beízesítjük, és kevés vízzel megpároljuk. Amikor a hús majdnem puha, hozz...

Brassói aprópecsenye 3. recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: Kockázzuk fel a húst, a hagymát süssük üvegesre. Rakjuk bele a fokhagymát, húskockákat, és fehéredésig pirítsuk. Ízesítsük be borssal, sóval, ízlés szerint majoránnával, csipetnyi pirospapr...

Brazíliai karaj recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: Elsőként lereszelem a körtét és téve megpárolom. Egy edénybe rakok egy teáskanálnyi mustárt, ugyanennyi cukrot és valamennyivel kevesebb olajat, egy csipet vegetat és néhány pötty ecetet. E...

Brokkolis-sonkás csirkemell recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A brokkolit szedjük rózsáira, vajazzunk ki egy jénait, és a brokkolival terítsük az aljára. A húst fűszerezzük ízlés szerint, fektessük a szeleteket a brokkolira, majd a húsra a sonka szelet...

Budai titok recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, és mindegyikre májkrémet kenünk, besózzuk, borsozzuk. A kolbászt felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük, majd mindkettőt a hússzeletekre helyezzük. Az összeset...

Bugaci vegyes pörkölt recept

Elkészítésí idő: 140 perc

Elkészítés: A felkockázott szalonna zsírját kisütjük, ebben megpirítjuk a felaprózott vöröshagymát. Pirospaprikát hintünk rá, majd felöntjük 1 dl vízzel. Eközben a marhahúst feldaraboljuk, majd ezt is ...

Burgonyapürés vagdalt recept

Elkészítésí idő: 130 perc

Elkészítés: A felkockázott krumplit sós vízben pároljuk meg, szűrjük le, és zöldségnyomóval jól passzírozzuk össze. Ezután keverjük hozzá a felfőtt tejszínt, a tejet és a vaj felét.Fűszerezzük szerecse...

Chilis bab recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: Főzés előtt 2 órával összekeverjük a darált húst a paprikával és a borssal. Megdinszteljük a kockára vágott hagymákat az olajon, és hozzáadjuk a darált húst, az oreganot, chilit és kifehéred...

Chilis, szójás spagetti csirkével recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: Spagettit sós vízbe kifőzzük. Serpenyőbe kevés olajat melegítünk, hozzátesszük a félkarikára vágott hagymát, mézet, és a vékony szeletekre vágott répát. Mézben lepirítjuk. Hozzáadjuk a szója...

Cikóriás hústekercsek recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A cikória alsó részét visszavágjuk, kissé kivájjuk. A húst besózzuk, borsozzuk, a paprikával beízesítjük, majd mindegyikre egy szalonnát és cikóriát fektetünk. Felgöngyöljük, megtűzzük, maj...

Citromos báránypecsenye recept

Elkészítésí idő: 180 perc

Elkészítés: A báránycombot éles késsel megszurkáljuk, majd ezekbe a nyílásokba helyezzük a felszeletelt fokhagymákat. Besózzuk, borsozzuk, a citromlével meglocsoljuk, majd egy jénaiba rakjuk. Megszórju...

Citromos hálós kolbász recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: Elkészítése ugyan az, mint a hálós sültkolbászé, annyi kivétellel, hogy itt a húst reszelt citromhéjjal, és fehérborral ízesítjük. ...

Citromos kolbász recept

Elkészítésí idő: 360 perc

Elkészítés: A háromféle húst ledaráljuk, majd a sóval, fehér borssal és a citrom héjával és leszűrt levével beízesítjük. Összekeverjük, és hűtőben 5 órát állni hagyjuk. Utána alaposan kimosott sertésbé...

Citromos sertéssült recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: Irdaljuk be a húst, fűszerezzük sóval, valamint borssal majd szórjuk meg a rozmaringgal. Ezután tegyük egy kiolajozott edénybe és öntsünk rá a bort. Előmelegített sütőben fél óráig süssük, ...

Csabai csirkecomb recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: Fogunk egy tálat, beletesszük a darált húst, és hozzáöntjük a felaprózott, párolt hagymát, a paprikakrémet, a pirospaprikát, a paradicsompürét a tojást. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd ezt a...

Csabai kolbász 1. recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A szalonnát és a húst ledaráljuk, majd az összes fűszert hozzádolgozzuk. Alaposan elkeverjük, hogy ne legyen csomós, majd bélbe töltjük. Két napig szikkadni hagyjuk, majd füstöljük, és hűvö...

Csabai kolbász 2. recept

Elkészítésí idő: 150 perc

Elkészítés: Az összes húst ledaráljuk, majd hozzádolgozzuk a fűszereket és az összepréselt fokhagymát. Az egészet bélbe töltjük, majd füstöltjük, és hűvös helyen tároljuk. ...

Csabai szalámi recept

Elkészítésí idő: 110 perc

Elkészítés: A sertéshúst tenyérnyi darabokra összevágjuk, majd az összes fűszerrel bekenjük, valamint a cukrot és az összepréselt fokhagymát is rákenjük. Így állni hagyjuk 2 napot, majd ledaráljuk, és ...

Csabai vastag kolbász recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A húst felszeleteljük, majd vesszőkosárba rakjuk egy napig, hogy a víz kicsurogjon belőle. Ezután ledaráljuk, majd az összes fűszert, az összepréselt fokhagymát és a cukrot is hozzádolgozzu...

Császárhús recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: Az oldalas széleit levágjuk, hogy négyszög alakú legyen, majd kicsontozzuk, és besózzuk. Mindkét oldalát bedörzsöljük a pácsóval, majd 3 napig így pihentetjük. Ezután 15 napra bepácoljuk, m...

Cserépben sült sertéshús recept

Elkészítésí idő: 240 perc

Elkészítés: A húst megszórjuk a paprikával, majd egy beáztatott cserépedénybe fektetjük, és 3 órán keresztül sütjük. Fél órával a sütési idő vége előtt megöntözzük a sajttal elkevert tojással, majd ha ...

Csikóstokány galuskával recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A húst és a szalonnát nagyon vékony csíkokra összevágjuk. A hagymát felaprítjuk. A szalonnát megpirítjuk majd a hagymával és pirospaprikával pörköltalapot készítünk belőle. Belerakjuk a hús...

Csípős, gyömbéres csirkeszárnyak recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: Egy tányérba öntsük bele a lisztet, a borsot, a gyömbért és a sót. Ezeket jól keverjük is össze, majd ebbe forgassuk bele a 12 csirkeszárnyat. Az előkészített csirkét utána tegyük forró olaj...

Csirke egytál recept

Elkészítésí idő: 70 perc

Elkészítés: A csirkeszárnyakat és a zöldfűszereket lábosba rakjuk, felöntjük sós vízzel, és így főzni kezdjük. Ha felforr, beletesszük a csirkemellet is, majd a felcsíkozott hagymát és a vegyes zöldsége...

Csirke kaliforniai paprikával recept

Elkészítésí idő: 70 perc

Elkészítés: A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát átsütjük. A megmaradt olajban megpirítjuk a felszeletelt paprikákat és gombát, valamint a felaprózott hagymákat. Ezután hozzákeverjü...

Csirke kebab citromos- joghurtos mártással recept

Elkészítésí idő: 240 perc

Elkészítés: A nyársakat hideg vízbe áztatjuk 40 percre.A joghurtot,fokhagymát,paprikát,köménymagot,citromlevet,petrezselyem zöldjét,oreganót,és a borsot keverjük össze egy edénybe.A nyársakra húzzuk fel...

Csirke paprikamártásban recept

Elkészítésí idő: 140 perc

Elkészítés: A zöldpapkikákat félbevágjuk, olajba forgatjuk, addig grillezzük, míg héja megfeketedik. Utána nedves konyharuhával beborítjuk, és amikor kihűlt, lehúzzuk a héját, húsát pedig leturmixoljuk....

Csirke thaiföldi bazsalikommal recept

Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: Szeleteljük fel csíkokra a csirkehúst, és a hosszában kettévágott paprikát is. Serpenyőben felforrósított olajba tegyük bele őket. Pirítsuk 5 percig a húst, amíg szép sárgásbarnára nem sül. ...

Csirke vadasan recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A csirkemelleket lisztbe forgatjuk, és olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felaprózott fokhagymát a felszeletelt gombát. 4-5 perc elteltével belekeverjük a szurokfüvet, a pürét, a sót,...

Csirkebatyuk mézzel és gyömbérrel recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: Dolgozzuk össze a vermutot a kifacsart citrom levével, a mézzel, a reszelt gyömbérrel, a fűszerkeverékkel és a szójaszósszal. Rakjuk ebbe a keverékbe a felszeletelt húsokat negyed órára. Ezu...

Csirkebecsinált póréhagymával recept

Elkészítésí idő: 240 perc

Elkészítés: A megtisztított csirkedarabokhoz tegyük hozzá a felszeletelt répákat, a hasábokra vágott póréhagymát, a fűszercsokrot és a hagymát. Öntsük fel a levessel és a borral. Helyezzünk rá fedőt és ...

Csirkecombok párolt sárgarépával recept

Elkészítésí idő: 110 perc

Elkészítés: A combokat sóval, borssal, paprikával megszórjuk, majd vajon pirosra sütjük. Ezután beletesszük a hagymát, majd ha ez is megpirult, a felcsíkozott répát is. sózzuk, borsozzuk, a kakukkfűvel ...

Csirkegulyás recept

Elkészítésí idő: 150 perc

Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megpirítjuk, majd belerakjuk a pirospaprikát. A csirkét feldaraboljuk, majd a hagymára tesszük, megpirítjuk, és vizet öntünk hozzá. Fűszerezzük, és só...

Csirkemáj sülve recept

Elkészítésí idő: 240 perc

Elkészítés: A májat megtisztítjuk, majd 2-3 órára a tejbe áztatjuk, megsütjük a zsírban. Ha már egy kevés színe lett, felöntjük vízzel, hozzáadjuk az egész borsot, és hagymát, megsózzuk, és megpároljuk...

Csirkemáj, zúzapörkölt recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A megtisztított, bőrétől megszabadított zúzát, és a májat feldaraboljuk. A felaprított hagymát, fokhagymát megpirítjuk a zsírban, megfűszerezzük, felöntjük vízzel, és megpároljuk benne a bel...

Csirkemájjal töltött csirkecomb recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: Hagymát finomra vágjuk, lepirítjuk. Hozzárakjuk a felkockázott csirkemájat, zöldborsót, majorannát. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük a gombával és a zöldborsóval. Hozzáte...

Csirkemájpástétom metélőhagymával recept

Elkészítésí idő: 50 perc

Elkészítés: Egy serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát 2 dkg vajjal, majd tegyük ugyanezt a csirkemájjal is. Az egészet öntsük át a turmixgépbe, rakjunk még bele a maradék vajat, a konyakot, a metélőhag...

Csirkemell batyuban recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: Hagymát lepirítjuk, egy paradicsomot kockákra vágunk és hozzátesszük a hagymához, és megszórjuk fűszerpaprikával. Csirkemellet darabokra vágjuk, rárakjuk a pörköltalapra, lepirítjuk és sózz...

Csirkemell cheddar sajttal, sült, rakott brokkolival recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: Csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, majd állni hagyjuk. A brokkolit sós vízben kifőzzük. A vajat megolvasztjuk és hozzátesszük a lisztet. Pirítjuk, felöntjük tejjel, és szerecsendióval ...

Csirkemell fokhagymás sajtos bundában recept

Elkészítésí idő: 70 perc

Elkészítés: A csirkemelleket megmossuk, majd széles csíkokra vágjuk.sózzuk borsozzuk.A tojásokat habverövel felverjük, hozzátesszük a sajtot,fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát,sót,borsot és lisztet.J...

Csirkemell kék sajttal töltve recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A csirkemelleket kiklopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk. Egy tálban összekeverjük az elmorzsolt sajtot, a konyakot a vajat, majd a csirkemellek oldalába vájt nyílásba betöltjük a keveréket, ami...

Csirkepörkölt recept

Elkészítésí idő: 130 perc

Elkészítés: A felaprított hagymát, fokhagymát megpirítjuk a zsírban, hozzátesszük a fűszereket, felöntjük egy kevés vízzel, és megpároljuk benne a megtisztított, feldarabolt csirkét. Ha a hús már puha, ...

Csirkeragus tészta recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A spagettit sós vízben kifőzzük. Az újhagymát felkarikázzuk, majd a megforrósított olajon kicsit pirítjuk. Ezután kiszedjük az olajból és félrerakjuk kis időre. A felcsíkozott csirkemellet h...

Csirkés máj recept

Elkészítésí idő: 130 perc

Elkészítés: A májat és a csirkemellet forgassuk bele az összeaprított zöldségekbe,és a sütőben 2 órán keresztül süssük. Mindig 30 percenként sózzuk és borsozzuk meg...

Csirkésrétes sajtkrémmel recept

Elkészítésí idő: 150 perc

Elkészítés: Csíkokra vágjuk a csirkét, majd megsózzuk. Kevés olajon lepirítjuk, belerakjuk egy tálba. Hozzátesszük a felkockázott kaliforniai paprikát, a kockázott burgonyát, a vágott petrezselymet, sa...

Csirkeszárny szilvahabbal recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: Megtisztogatom a csirkeszárnyakat, aztán elkészítem a pácot. Egy keverőtálba szórok egy kis vegetát - egy kávéskanálnyi borsot, csipetnyi rozmaringot és oregánót, majd az egészet 4 evőkaná...

Csőben sült spárga roston sült recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: Gyöngén klopfoljuk ki a karaj szeleteket,dörzsöljük be sóval,grillfűszerrel,és hagyjuk pihenni egy kicsit.Forrásban lévő vízbe dobjuk a spárgát 2-3 percre,majd csepegtessük le.A fűszerezett...

Csongrádi tepsis csirke recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A csirkét elnegyedeljük, besózzuk, lisztbe és tojásba mártjuk, majd olajban átsütjük. Eközben a burgonyát héjában puhára főzzük, és megpucoljuk ,felkarikázzuk. A főtt tojásokat, a paradicso...

Csopaki pincepörkölt recept

Elkészítésí idő: 210 perc

Elkészítés: A marhalábszárat felkockázzuk, majd hozzárakjuk a felaprózott vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, sóval, borssal, paprikával és köménnyel beízesítjük. Így párolni kezdjük, majd ha már...

Csopaki rakott metélt recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A tehéntúrót burgonyanyomón áttörjük, majd a 2 dl tejföllel, a puha vajjal, és 5 dkg reszelt sajttal kikeverjük.Hozzáteszünk még 10 dkg apró kockára vágott sajtot, meg a 10 dkg hasonlóan fel...

Cukorborsós-ragu recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: Az apróra összevágott hagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzátesszük a lisztet, felengedjük vízzel, hogy sűrű szószt kapjunk, és ételízesítőt adunk hozzá. Beletesszük a kockára vágott csirk...

Currys csirkeszárnyak recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: Egy tányérba szórjuk bele a lisztet, a borsot, a curryt és a sót. Ezeket alaposan dolgozzuk is össze, majd forgassuk bele a 12 csirkeszárnyat. Az előkészített csirkét tegyük forró olajba ma...

Debreceni kolbász 1. recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A húst ledaráljuk, majd hozzádolgozzuk a beáztatott fokhagyma levét és az összes fűszert. Ezt bélbe töltjük, majd „debreceni-párokat” készítünk belőle, és egy napig pihentetjük....

Debreceni kolbász vaddisznóból recept

Elkészítésí idő: 110 perc

Elkészítés: A vaddisznó kicsontozott húsát ledaráljuk, majd a fűszerekkel beízesítjük. Hozzádolgozzuk az összepréselt fokhagymát is, majd az egészet bélbe töltjük. Debreceni párokat készítünk belőlük, ...

Debreceni májas csirke recept

Elkészítésí idő: 180 perc

Elkészítés: A zsemlemorzsát a vajban megpirítjuk,majd a szalonnát felkockázzuk, és ezt is megpirítjuk. Ekkor hozzátesszük a feldarabolt tojást és májat. Ezekhez adjuk a megpirított zsemlemorzsát, és só...

Debreceni sertéskaraj kolbásszal recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A kicsontozott karajt a közepén éles késsel átszúrjuk és a nyílásba beletöltjük a a füstölt kolbászt, ezután a húst besózzuk. Előmelegített sütőbe fektetjük és folyamatos locsolgatás melle...

Debreceni tokány 1. recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: A húst felszeleteljük, majd a felkockázott szalonnát megpirítjuk. Hozzáteszük a felaprózott hagymát, az összepréselt fokhagymát, a paprikát, majd a húst. Felöntjük annyi vízzel, amennyi szü...

Disznótoros rakott káposzta recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A savanyú káposztát lemossuk. Lerázzuk róla a vizet, lábasba tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk. Ha sok leve marad, leszűrjük, ...

Dubary csirkemell recept

Elkészítésí idő: 130 perc

Elkészítés: A kicsontozott csirkemelleket szeletekre összevágjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, egy kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A rózsáira szedett karfiolt majdnem puhára főzzük. A csirkeme...

Dupla fűszeres csirkeszárnyak recept

Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: Egy tányérba szórjuk bele a lisztet, a köményt, a koriandert, a pirospaprikát, a csilit a sót. Ezeket alaposan dolgozzuk is össze, ebbe forgassuk bele a 12 csirkeszárnyat. Az előkészített ...

Egri káposztás tyúk recept

Elkészítésí idő: 150 perc

Elkészítés: A hagymát felkockázzuk, és zsiradékon megfonnyasztjuk. Belekeverjük a pirospaprikát, belehelyezzük a feldarabolt tyúkot, majd annyi vízzel felengedjük, ami éppen ellepi. Fűszerezzük sóval, b...

Egyben malac recept

Elkészítésí idő: 240 perc

Elkészítés: A malacot megtisztítjuk és besózzuk de csak belülről,hogy ne puhítsa fel a malac bőrét mert nem lesz ropogós a bőre.Tehát belülről befűszerezzük a húst. Ha megvagyunk, irány a sütő, 160 fok...

Elzászi szűzérmék recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A húst felszeleteljük, és kiklopfoljuk. sót és borsot hintünk rá, majd egy órát állni hagyjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és a húst belehelyezzük. Az uborkát lereszeljük, majd a mustáral...

Erdélyi flekken recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd besózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a fokhagymával. Ezután mindegyiket lisztbe forgatjuk, és olajon megsütjük. A hagymát felkarikázzuk, a húsra fektetjük, m...

Erdélyi rakott káposzta recept

Elkészítésí idő: 180 perc

Elkészítés: A savanyú káposztát megmossuk, és 25 percig előfőzzük. A zsírt felhevítjük, megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát, hozzákeverjük a darált húst, sózzuk, fűszerezzük és állandó keverés kö...

Erdélyi szalámi recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A sertéshúst ledaráljuk, majd hozzádolgozzuk az összepréselt fokhagymát és a feldarabolt szalonnát. A fűszerekkel és a cukorral beízesítjük, az egészet alaposan összekeverjük, majd bélbe tö...

Erdélyi tokány recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: A hagymát felszeleteljük, a húst csíkokra összevágjuk. A zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát és a húst is hozzátesszük. Sóval, borssal, az összetört fokhagymával és a kakukkfűvel...

Fasírt bográcsban vagy fóliában recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: Húsokat fokhagymával együtt ledaráljuk. borssal, sóval, paprikával, zsemlemorzsával, kenyérbéllel és felvert tojással összedolgozzuk. Kis labdákat készítünk belőlük. Ezeket alufóliába csoma...

Fasírt muffinformában sütve recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A zsemlét tejben, megáztatjuk, kinyomkodjuk, és a darált hússal, az apróra összevágott hagymával, a reszelt fokhagymával, a tojással és az ízesítőkkel összeállítjuk. Tizenkét darabra osztjuk...

Fecskefészek recept

Elkészítésí idő: 140 perc

Elkészítés: Mossuk meg a húst, majd, próbáljuk meg 8 egyforma szeletet levágni belőle. Sózzuk meg, és vékonyra klopfoljuk ki. A 7 db tojásból 4-et főzzünk meg. A medvehagyma leveleket alaposan mossuk m...

Fejtett bab ürühússal recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A felkockázott húst vajon megpirítjuk, majd besózzuk, borsozzuk. Hozzárakjuk a feldarabolt krumplit, a babot, a csombort és 4 deci vizet. Lefedve 1,5 órán keresztül pároljuk. Végül ízlés sz...

Felvidéki göngyölt felsál recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A felsálat négy egyforma szeletre felvágjuk, majd kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk. A túrót összetörjük, beledolgozzuk a felaprózott kaprot, és ezzel bekenjük a húst. A sonkát is feldarabo...

Fokhagymás báránylapocka recept

Elkészítésí idő: 210 perc

Elkészítés: 190°C-ra melegítsük elő a sütőt. A fokhagymát és a krumplit tegyük egy tepsibe. sózzuk és borsozzuk, majd 2 evőkanálnyi olívaolajat töltsünk rá. Alaposan rázzuk össze. A tepsire fektessünk ...

Fokhagymás csirke recept

Elkészítésí idő: 150 perc

Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd forró olajon megsütjük. A maradék olajban megpároljuk a felaprított fokhagymát. Kevés vizet teszünk a liszthez, és a fokhagymára öntjük. sóval í...

Fokhagymás csirkemell recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A megtisztított félbevágott csirkemell-darabokat bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk a husokat, majd a kávédarálóban összepépesített 5 evőkanálnyi szezámolajat és a 2 gerezd keskeny szeletekre f...

Fokhagymás tekercs recept

Elkészítésí idő: 140 perc

Elkészítés: Az összepréselt fokhagymához dolgozzunk egy mokkáskanál sót, pirospaprikát és borsot, majd az elfelezett dagadót ezzel kenjük be. Ezután feltekerjük, megkötjük, és 40 percet pihentetjük hűv...

Főtt csirkemell bazsalikomos majonézzel recept

Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: Annyi vizet öntünk egy lábosba, hogy a csirkemelleket ellepje, hozzárakjuk a bort, belemorzsoljuk a leveskockát, és beleteszünk egy babérlevelet. Felforraljuk, és utána fedő nélkül lassú tűz...

Főtt marhahús tejszínes tormamártássa recept

Elkészítésí idő: 110 perc

Elkészítés: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd hozzádolgozzuk a tejszínt, a tormát, sózzuk, cukrozzuk. A húst nyolc részre vágjuk, majd amint felforrt a mártás, rálocsoljuk, és már ...

Főtt tyúkhús recept

Elkészítésí idő: 200 perc

Elkészítés: Az apróra vágott szalonnát, májat és sonkát keverjük össze a tojással, valamint a zsemlemorzsával. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. Ezt a masszát töltsük a csirkébe,...

Fűszeres báránygerinc ananászpürével recept

Elkészítésí idő: 160 perc

Elkészítés: A húst a fűszerekkel, a gyömbérrel, sóval, borssal beízesítjük, majd felgöngyöljük, megtűzzük, és jénaiba fektetjük. Kevés vizet töltünk alá, majd magas fokozaton 2 órát sütjük. Az ananászt...

Fűszeres csirke recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: Csirkemellet vágjuk be az alsó része közepén. Szórjuk bele a sót majd a paprikát az olajba, és dolgozzuk sűrű keverékké. Ezzel kenjük be a csirkét. Süssük aranybarnára a húst. ...

Fűszeres csirkecombok recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A fokhagymát gerezdekre szedjük, és összezúzzuk. A fűszerekkel együtt a liszthez adjuk, ebbe a keverékbe beleforgatjuk a combokat. Kikent tepsibe rakjuk. A hagymát felkarikázzuk, majd a c...

Fűszeres mustárszószban marinírozott marhafartő recept

Elkészítésí idő: 600 perc

Elkészítés: A marhahúst másfél liter vízben főzni kezdjük. Hozzátesszük a felszeletelt zöldségeket és a húsleveskockát, majd 3 óra alatt készre főzzük. Ezután egy napot állni hagyjuk. Egy tálban a must...

Füstölt kolbász recept

Elkészítésí idő: 150 perc

Elkészítés: A húst ledaráljuk, a szalonnát felkockázzuk, majd az egészet összedolgozzuk. Jól belekeverjük a fűszereket és az összezúzott fokhagymát. Alaposan kimosott sertésbélbe töltjük, majd egy éjsz...

Füstölt virsli recept

Elkészítésí idő: 180 perc

Elkészítés: A húst ledaráljuk, mennyisége 30%-nak megfelelő sós vízzel pépesítjük, majd egy napra hűtőbe rakjuk. Ezután a szintén pépesített szalonnával és a fűszerekkel összekeverjük, az egészet juhbé...

Gábor kedvence recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A kicsontozott húsokat hosszában szúrjuk fel.A nyílásba helyezzünk egy megfelelő hosszú póréhagymát.A megtöltött csirkemelleket sóval, őrölt borssal dörzsöljük be és burkoljuk vékony szalon...

Gesztenyés-csirkemájas tekercs recept

Elkészítésí idő: 150 perc

Elkészítés: A felaprózott hagymát olajon megpirítjuk, hozzárakjuk a darált húst, a feldarabolt májat, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk. Eközben a gesztenyét a levesben puhára főzzük, áttörjük, majd a hú...

Gombás csirkemáj aszalt szilvával recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A szilvát a borba beáztatjuk, a szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük, és kivesszük a zsírból. A hagymát felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük, majd a zsíron megpirítjuk. Lefedve készre...

Grillcsirke recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A csirkét olajjal bekenjük, besózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és előmelegített sütőben piros-ropogósra sütjük. Néha meglocsoljuk. Tetszés szerinti körettel tálaljuk. ...

Grillcsirke grillsütő nékül recept

Elkészítésí idő: 110 perc

Elkészítés: A csirke hasüregét szórjuk be sóval, majoránnával, majd rakjunk bele rozmaringot. Kívül is sózzuk meg, és kenjük be olajjal vagy olvasztott zsírral. Az előkészített nyársát tegyük egy meg...

Gyulai csirkecomb recept

Elkészítésí idő: 140 perc

Elkészítés: A csirkecombokat kicsontozzuk, majd sóval, borssal, mustárral és az összepréselt fokhagymával bedörzsöljük. A kolbászt elnegyedeljük, és a combokba a csont helyére rakjuk őket. Így összetűz...

Gyulai csirkemell recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A csirkemellett kicsontozzuk, és mindkettőt elfelezzük. A kolbászt elnegyedeljük, a felvágott csirkemellek réseibe rskjuk őket. Így összetűzzük a húst, sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, olaj...

Gödöllői töltött csirkecomb recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A zsemlét beáztatjuk, kinyomkodjuk. A hagymát felaprítjuk, és a margarinon megpároljuk. A gombát szeletekre vágjuk, majd a hagymához tesszük. Zsírjára pirítjuk, hozzákeverjük a felkockázott...

Hagymás csirke recept

Elkészítésí idő: 70 perc

Elkészítés: A feldarabolt csirkét olajon pirosra sütjük, majd megsózzuk, borsozzuk. Eközben a feldarabolt zöldségeket vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a kakukkfűvel beízesítjük. Ezután belerakjuk ...

Hegyaljai csirke recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A csirkét darabokra szedjük, és sóval, borssal befűszerezzük. A vajon megpirítjuk, majd aláöntjük a bort, és így lefedve puhára pároljuk. Végül hozzárakjuk a szőlőt, így sütőbe téve pirosra...

Hindu lencseleves recept

Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: A lencsét beáztatjuk éjszakára. A hagymát és a paradicsomot felaprítjuk. A húst feldaraboljuk, majd a hagymát, a paradicsomot és a lencsét hozzáadjuk, megfűszerezzük és sózzuk, majd az egész...

Hortobágyi húsgombóc recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: Pörköltet készítünk, majd a húst ledaráljuk, a levét félretesszük. A húshoz tejfölt adunk, kicsit sózom, borsozom. A burgonyát kockára vágva megfőzzük, a vizet leöntjük róla. Áttörjük az eg...

Hortobágyi húsos palacsinta recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A palacsintákat elkészítjük vastagabbra a szokásosnál. A darált húsból pörköltöt készítünk. A hússal megtöltjük egyenként a palacsintákat, 2 végét behajtjuk és így felgöngyöljük. Kizsírozo...

Húsos burgonyakrokett recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: Pörköltet, vagy sült húst apróra összevágjuk, megmérjük, és ugyanannyi főtt, áttört burgonyát adunk hozzá. Sóval, törött borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük, belerakunk egy egész nyers ...

Húsos tekercs recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A kelkáposzta leveleket sós vízben 3-4percig főzzük, majd leszárítjuk és kivágjuk a vastagabb ereit. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, és a...

Húsos tészta recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A hagymát felkockázzuk és olajon üvegesre pirítjuk. Hozzárakjuk a darált húst, és kifehéredésig együtt pároljuk. Belekeverjük a fűszerpaprikát, a paradicsomot majd a zöldpaprikát feldarabolv...

Húsrolád recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A húst pörköltnek készítjük el. Ha kihűlt, megdaráljuk az áztatott zsemlével. Teszünk bele 1 dl tejfölt, 1 tojást. A 20 dkg lisztből 10 dkg zsírral 1 tojássárgájával 1 dkg élesztővel, kis te...

Ilmici csirkecomb recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A combokat megtisztítjuk, és rést vágunk rajtuk. Ezután fogunk egy tálat, belerakjuk a paradicsompürét, majd hozzátesszük az olajat, az összepréselt fokhagymát és az összes fűszert. Ezt a h...

Isaszegi töltött csirke recept

Elkészítésí idő: 130 perc

Elkészítés: A zsemléket beáztatjuk, és a csirkéket pedig megtisztítjuk. Ezután a hagymát olajon megpirítjuk, majd belerakjuk a felszeletelt májat és gombát. A fűszerekkel beízesítjük, majd hűlni hagyju...

Jogjurtban pácolt csirkemell görög uborkasalátával, sült paprikával recept

Elkészítésí idő: 240 perc

Elkészítés: Csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A joghurtba belerakjuk a csirkemelleket és 2-3 órára a hűtőben állni hagyjuk. Az uborkát lereszeljük, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk. Késő...

Juhtúrós csirkerolád őszibarackkal recept

Elkészítésí idő: 130 perc

Elkészítés: Csirkemellet úgy vágjuk fel, hogy nyitott szeleteket kapjunk. sózzuk, klopfoljuk, és a húst kicsit hagyjuk állni a hűtőben. Juhtúróval bekenjük, az őszibarack cikkeket teszünk a közepébe. A...

Kanadai csirke recept

Elkészítésí idő: 140 perc

Elkészítés: Felteszünk 2 jókora szem megtisztított, de meg nem hámozott krumplit főni. A csirkemellfilét felaprítjuk, és sóval, borssal kevert liszttel meghintjük. Egy serpenyőben megolvasztunk 1 evőkan...

Kínai füstölt csirke recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, a bőrét leszedjük, a húsát darabokra szétvágjuk. Gyömbérrel és csillagánizzsal befűszerezzük, kevés vizet teszünk hozzá, és készre pároljuk. Egy nagyobb lábosba alu...

Kockás egytálcsirke recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: A bacont és a hagymát kockára összevágjuk, lepirítjuk. Hozzárakjuk a szintén kockára vágott kaliforniai paprikát, majd besózzuk és borsozzuk. A felkockázott és sózott burgonyát bő olajban ...

Kolbász kalácsban recept

Elkészítésí idő: 180 perc

Elkészítés: A felhevített tejbe belekeverjük a cukrot, a sót és az élesztőt, majd öntsük össze a liszttel és a tojásokkal. Gyúrjuk körülbelül fél óráig, majd a felkockázott vajjal is dolgozzuk össze. H...

Korianderes csirkecomb recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: A combfilét lesózzuk, korianderrel beszórjuk. lisztbe forgatjuk, és ropogósra sütjük. Koktélparadicsomokat félbevágjuk. A foghagymát szeletekre aprítjuk és kevés olajon lehúzatjuk. Rátesszü...

Korzikai sonkáskocka recept

Elkészítésí idő: 70 perc

Elkészítés: A margarin felét a három tojássárgájával, a finomra vágott sonkával a szeletelt almával, a karikára vágott póréhagymával, az apróra vágott snidlinggel, és a petrezselyemmel összekeverjük, só...

Krumplis prósza recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: Ezekből az anyagokból palacsinta tésztát készítünk. 5 szem krumplit vékony karikára vágunk, és összekeverjük a palacsinta tésztával. Jól kiolajozunk egy gáztepsit, majd a masszát beleöntjü...

Lasangne recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: A raguhoz a vajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, sárgarépát, szalonnát, és beletesszük a húst, megfűszerezzük sóval, borssal, majorannával, delikáttal. Belerakjuk a paradicsompürét, ...

Lecsós csirke recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: A hagyma felét, fokhagymát megpirítjuk a zsír felén, hozzátesszük a fűszereket, kevés vizet, és puhára pároljuk benne a megtisztított, felaprított csirkét. A paprikát, paradicsomot leforráz...

Magyar vándor batyuja recept

Elkészítésí idő: 180 perc

Elkészítés: A csirkemelleket félbevágjuk, majd magyaros fűszerkeverékkel fűszerezzük. Érni hagyjuk.Kevés olajt hevítünk, majd a melleket elősütjük rajta. Tányérra szedjük, hagyjuk lecsöpögni és hűlni, m...

Magyaros pirított csirke recept

Elkészítésí idő: 130 perc

Elkészítés: A megtisztított csirkét felszeleteljük, lesózzuk, és forró zsírban megpirítjuk. A levét leöntjük, és a csirkét félretesszük. A zsírban megpirítjuk a szalonnát, hagymát, hozzárakjuk a fűszer...

Majoránnás-borsos csirke recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: Az elnegyedelt csirkét megsózzuk, borsozzuk, és megkenjük a fokhagymás vajjal, megszórjuk a majoránnával. Előmelegített sütőben magas fokozaton egy 1,5 órát sütjük, 30 perc elteltével felön...

Makói csirke recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A csirkét összedaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a lisztben megforgatjuk. Ezután vajon átsütjük, és egy jénaiba rakjuk. Hozzáöntjük a karikákra vágott hagymát, majd leöntjük a tejszínnel ...

Makói csirketokány recept

Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: A csirke húsát összedaraboljuk, majd félrerakjuk. A hagymát felaprózzuk, megpirítjuk, majd beletesszük az összepréselt fokhagymát, a húst, a felkockázott zöldségeket és a paradicsompürét. s...

Makói rántott csirkemell recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A húst felszeleteljük, és besózzuk. A hagymát lereszeljük, egy tálba rakjuk, majd összekeverjük a felvert tojással, az összepréselt fokhagymával a szerecsendió-virággal. Ezután a húsokat li...

Mátrai borzas saláta ágyon recept

Elkészítésí idő: 200 perc

Elkészítés: A burgonyát lereszeljük a fokhagymával együtt és beletesszük a fűszereket meg 4 evőkanál lisztet.Ezt össze keverjük és állni hagyjuk 2 órát..A masszába beleforgatjuk a csirke melleket de el...

Mexikói csirke recept

Elkészítésí idő: 150 perc

Elkészítés: A csirkét összedaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd majoránnával beízesítjük. Egy jénai tál alját befedjük szalonnaszeletekkel, és rárakjuk a mexikói vegyes zöldséget. Ráöntjük a csirkedarab...

Mézes- mustáros csirke recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: 200°C-ra melegítsük elő a sütőt. Rakjuk egymás mellé a tepsiben a csirkecombokat. A mustárt és a mézet dolgozzuk össze, sózzuk- borsozzuk majd ezzel a páccal kenjük be a csirkéket. 25-30 pe...

Mozzarellás, paradicsomos csirke recept

Elkészítésí idő: 190 perc

Elkészítés: A paradicsomot és a sajtot szeletekre vágjuk. A bazsalikomot felcsíkozzuk. A hagymát felaprítjuk. A húst sóval, borssal beízesítjük, és minden oldalát megsütjük. Egy sütőformát vajjal kiken...

Mustáros csirke csigatésztával recept

Elkészítésí idő: 130 perc

Elkészítés: Csirkét rakjuk tűzálló tálba. Keverjük össze a mustárt, vajat, citromlevet, paprikát, cukrot, majd sózzuk-borsozzuk. Húsuk tetejét kenjük meg ezzel a szósszal, süssük előmelegített sütőben ...

Narancsos csirkemell mogyoróval recept

Elkészítésí idő: 70 perc

Elkészítés: A felaprózott hagymát az olajon megpirítjuk, és rárakjuk a felcsíkozott húst. Sózzuk, a főzés közben a szójamártással locsoljuk, majd egy idő után a mogyorót is beletesszük, és így készre p...

Nem lehet abbahagyni csirke recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A húst felszeleteljük, a fűszerekkel elkevert lisztbe forgatjuk, majd egy kivajazott tepsibe rakjuk. A hagymát felkarikázzuk, és a lisztbe forgatjuk, a húsra tesszük. A tejfölt is megfűsz...

Normann csirke recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, besózzuk, borsozzuk, olajat hevítünk, és minden oldalát megpirítjuk benne. Tepsibe tesszük, mellérakjuk a felkarikázott zöldségeket és hagymákat. Felengedjük a borr...

Nosztalgia csirkemell recept

Elkészítésí idő: 110 perc

Elkészítés: A húsokat hosszú pengéjű késsel szúrjuk fel, helyezzünk a nyílásba 2- 2 bébikukoricát, majd a töltött csirkemelleket dörzsöljük be sóval, borssal, burkoljuk be vékony szalonnaszeletekbe.Ola...

Olasz sült csirke recept

Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: A csirkehúst bedörzsöljük a sóval, borssal és fokhagymával, és olajon mindkét felét megpirítjuk. Ekkor hozzárakjuk a felkockázott krumplit, majd 4-5 perc után a felkockázott paradicsomot, a...

Orosz csirkepástétom tésztában recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A csirkehúst kockákra vágjuk. A vaj felét felforrósítjuk és a rizst folytonos keverés közben üvegesre pirítjuk rajta. Megsózzuk, és 30 percig pároljuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vág...

Palóctáji töltött csirkemell recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk. A felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a felaprózott hagymát, és hozzátesszük a feldarabolt májat,...

Paprikás csirke recept

Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: A megtisztított csirkét darabokra szétvágjuk. A felkockázott hagymát, félig megpirítjuk a zsírban, hozzárakjuk a fűszereket, majd egy kevés vizet, beleöntjük a csirkét, lecsót, és puhára pá...

Párolt csirkemell recept

Elkészítésí idő: 70 perc

Elkészítés: A mellehúsát a zsír felén elősütjük, és egy lábosba tesszük. A hagymát, fokhagymát, szalonnát, zöldségeket felkockázzuk, megpirítjuk a zsírban, majd szintén a lábosba rakjuk. Felöntjük a bo...

Pirított csirkeszárny recept

Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: A megtisztított, átmosott és lecsöpögtetett szárnyakat jól süssük át az olajban, majd keverjük hozzá a csíkokra vágott gyömbért a póréhagymát. Pároljuk 20 percig, ezután pedig öntsük hozzá ...

Pulyka pizza recept

Elkészítésí idő: 240 perc

Elkészítés: 2 dl langyos vizet egy tálkába öntünk, és a cukorral addig keverjük, amíg el nem olvad, hozzáadjuk a szárított élesztőt. Pár percre meleg helyre tesszük, míg felfut. A lisztet, a sót egy tál...

Pulykacsíkok mediterrán módra recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A pulykamellet megmossuk, majd csíkokra vágjuk, a gombákat tisztítás után negyedeljük. Egy serpenyőben 2-3 kanál olajon fehéredésig sütjük a pulykacsíkokat, hozzáöntjük a gombát, sózzuk, bor...

Rác csirke recept

Elkészítésí idő: 140 perc

Elkészítés: A combokat besózzuk, majd olajban megsütjük. Eközben a krumplit is megfőzzük, majd meghámozzuk, felkarikázzuk, egy kivajazott jénaiba rakjuk. Rápakoljuk a felszeletelt hagymát, és a karikák...

Rakott csirke recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: Felmelegítjük a vajat és liszt hozzáadásával rántást készítünk. tejet teszünk hozzá és csomómentesre keverjük. Majd sót, borsot és szerecsendiót öntünk hozzá. A krumplit karikákra vágjuk. A...

Rakott csirkemell recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: Főzzük puhára levesben a csirkemelleket, majd szedjük le a húst a csontokról és ujjnyi csíkokra vágjuk. A felhevített olajba szórjuk a megmosott rizst, futtassuk meg, majd kétszeres menny...

Rakott makaróni recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A tésztát forró sós vízben kifőzzük, és egy tálban összekeverjük egy kanál olajjal. A húst apró darabokra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A hagymát lereszeljük, és egy kanál olajon megpirít...

Rántott csirke recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A csirke fejét, lábait eltávolítjuk, a belsőségeit a szárnya alá rakjuk, majd lisztbe, tojásba, végül morzsába panírozzuk, zsírban megsütjük. A hús zsírjában megpirított petrezselyemmel loc...

Részeges csirke recept

Elkészítésí idő: 110 perc

Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, darabokra vágjuk, majd 10 dkg vajat felforrósítunk, és addig sütjük, amíg aranyszínű lesz. Rászórjuk a liszt felét, majd 5-6 percig sütjük, közben néhányszor megfor...

Részeges csirke sajtmártással recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A vaj felén arany színűre sütjük a feldarabolt csirkét, majd ráhintjük a lisztet, és 4-5 perc után felöntjük a borral és a levessel. Sózzuk, borsozzuk, a fűszerekkel ízesítjük, majd 1,5 órá...

Rizses csirke recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, a gombát felszeleteljük, a zöldséget apróra szétvágjuk. Utána mindezt a zsíron megpirítjuk. Amikor a csirke megpirult, annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje. Lefed...

Rokfortos csirkecsíkok recept

Elkészítésí idő: 70 perc

Elkészítés: A csirkemelleket felcsíkozzuk, majd olajban megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral. Így pároljuk puhára, elkeverjük a lisztes tejszínnel. Ezután a sajtot is beledolgozzuk, átkev...

Rostélyos savanyú káposztával recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A rostélyos szeleteket kissé kiverjük és besózzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a hússzeleteket mindkét oldalát átsütjük, majd egy másik lábosba tesszük. A maradék zsiradékon az apróra v...

Sajtos csirkemell recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: A húsról leszedjük bőrt, majd kicsontozzuk, besózzuk, és bepanírozzuk, de a végén nem zsemlemorzsába, hanem a sajtba forgatjuk bele. A szeleteket tűzálló tálba rakjuk, a maradék tojást és sa...

Sajtos csirkemell tekercsek recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A csirkemelleket megmossuk,és minden darabot vízszintesen szétvágunk. Kiklopfoljuk, sózzuk és borssal megszórjuk. A sajtot kisebb darabokra vágjuk, majd minden egyes húst kiterítünk, utána b...

Sajtos-húsos burgonya torta recept

Elkészítésí idő: 240 perc

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, egészbe feltesszük főzni. Ha forr, 10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, hideg vízzel leöblítjük, és hűlni hagyjuk.A főtt húst megszabadítjuk a csontos-bőrös ré...

Sertéskocsonya recept

Elkészítésí idő: 480 perc

Elkészítés: A húsokat egy nagy fazékba helyezzük, hideg vízzel felöntjük, és nagy lángon felforraljuk, közben a tetején a habot folyamatosan leszedjük. Mikor letisztult, hozzátesszük a hagymát, a fokha...

Sonkás lepény recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, 2 tojás sárgájával, egy evőkanál rummal, sóval és tejföllel. Alaposan kidolgozzuk, és két cipóba osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, kibélelünk vele egy tep...

Spagetti olasz módra recept

Elkészítésí idő: 70 perc

Elkészítés: Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzátesszük a felszeletelt gombát, és a csíkokra vágott sonkát. 5-6 percig együtt pároljuk, és sóval, borssal, csipetnyi cseresznyepaprik...

Sült csirke agyagedényben recept

Elkészítésí idő: 180 perc

Elkészítés: A csirkét tisztítsuk meg, jól mossuk át, csöpögtessük le majd szórjuk meg sóval, borssal. Ezután rakjuk egy cserépedénybe és tegyük köré a felvágott szalonnát, valamint a felkockázott krump...

Sült csirkecomb szilvabefőttel recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: A szilvákat félbevágjuk, magjuk helyére gombostűfejnyi szegfűszeget rakunk, és szerecsendiót reszelünk rá. Ezután a szilvákat betöltjük a csirkék bőre alá. Sóval, borssal beízesítjük, és al...

Sült spagetti recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: A spagettit forró sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összekeverjük a vajjal. A tojásokat felverjük, beleforgatjuk a reszelt sajtot és a kifőtt tésztát, és olajjal kikent tűzálló tálba simítj...

Szalonnába tekert csirkemell recept

Elkészítésí idő: 110 perc

Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk, besózzuk, borsozzuk. Egy tepsibe olajat teszünk, belekarikázzuk a hagymát. A csíkokat bacon-szalonnával egyesével betekerjük, a tepsiben szorosan egymás mell...

Szezámos csirke recept

Elkészítésí idő: 70 perc

Elkészítés: A csirkemellet vágjuk ujjnyi csíkokra, hintsük meg sóval, borssal. Tegyük őket először lisztbe, majd felvert tojásba és végül szezámmagba. Azután forró olajban süssük pirosra. A spárgát pá...

Talján töltött csirke recept

Elkészítésí idő: 130 perc

Elkészítés: A sonkát és a gombát felcsíkozzuk, majd 10 dkg forró vajon megfuttatjuk. 8 dkg vajat összeöntünk a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, és hozzárakjuk a szerecsendiót. Ha a gombás sonka kihűlt, h...

Tandoori csirke recept

Elkészítésí idő: 180 perc

Elkészítés: A megmosott húst leszárítjuk, a combokat a forgónál félbevágjuk, a melleket szintén. Bevagdossuk, és besózzuk. A sáfrányhoz hozzárakunk 3 evőkanál forró vizet és a citromlevet, majd a húsra...

Tarhonyás csirke recept

Elkészítésí idő: 150 perc

Elkészítés: A csirkét megfőzzük pörköltnek (lásd szegedi gulyáscsirke receptjénél) összekeverjük a tarhonyával, és együtt megpirítjuk. ...

Tárkonyos gőzölt csirkecomb recept

Elkészítésí idő: 180 perc

Elkészítés: Tisztítsuk meg a húst, mossuk át majd vágjuk két részre. Ezután pácoljuk be sóval, borssal, olívaolajjal és a felaprított tárkonnyal. Pihentessük 2 órán át. Ezután rakjuk a combokat gőzölőe...

Tejfölös csirke korianderrel recept

Elkészítésí idő: 70 perc

Elkészítés: Vágjuk 4 darabra a csirkecombokat. Serpenyőben felforrósított olajban 8 percig süssük a combokat, időnként megforgatva. Jól süssük át. Tegyük hozzá a tejfölt és addig kevergessük, amíg híga...

Tejfölös paprikás csirke recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A hagymát, paprikát és paradicsomot felaprítjuk, a csirkét négybe vágjuk. A hagymát az olajon megpirítjuk, levesszük a tűzről, beleöntjük a fűszerpaprikát. Hozzátesszük a csirkét, és a több...

Tejszínes csirkeragu recept

Elkészítésí idő: 45 perc

Elkészítés: A felcsíkozott húst megszórjuk a sóval, borssal, paprikával, és vajon 8-9 percig sütjük. Ekkor meghintjük a liszttel, további 4-5 percig pároljuk, majd a gomba levével felöntjük. Ezután a g...

Tejszínes sárvári falatok recept

Elkészítésí idő: 100 perc

Elkészítés: Fogunk egy tálat, beleszórjuk a lisztet, majd besózzuk, borsozzuk, a többi fűszerrel és az összepréselt fokhagymával ízesítjük. Ebben megforgatjuk a feldarabolt csirkehúst, majd tepsibe rak...

Tepsis csirke citrommal recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: 200°C-ra melegítsük elő a sütőt. Nagyobb tepsibe öntsük az olajat. A burgonyakockákat rakjuk benne szét és tegyük közéjük a citromdarabokat. Annyi hideg vizet öntsünk a tepsibe, hogy 3 cm m...

Tojásos májpástétom recept

Elkészítésí idő: 45 perc

Elkészítés: A csirkemájakat tisztítás után vegetás vízben megfőzzük, és ledaráljuk a főtt tojásokkal együtt. A margarint kikeverjük habosra, majd hozzáadjuk a darálékot, ízesítjük sóval, borssal, mustár...

Tokaj hegyaljai mustos csirke recept

Elkészítésí idő: 130 perc

Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, besózzuk, borsozzuk, és vajban átforgatjuk. Hozzárakjuk a bort, a mustot és kevés vizet, és így párolni kezdjük. Közben kevés szörpöt teszünk hozzá, majd ha teljese...

Töltött csirke recept

Elkészítésí idő: 110 perc

Elkészítés: A vajat, két egész tojást, egy tojás sárgáját, fűszereket, tejbe áztatott zsemlét összedolgozunk, és a csirke bőre alá töltjük. zsírral bélelt tepsibe rakjuk, megsózzuk, és levével folyamat...

Töltött csirke recept

Elkészítésí idő: 120 perc

Elkészítés: A csirkét kívül és belül egyaránt enyhén besózzuk, majd kevés majoránnával befűszerezzük. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk tejbe, kicsavarjuk, majd szétmorzsoljuk. Az olajon elkezdjük pir...

Töltött csirkecomb recept

Elkészítésí idő: 140 perc

Elkészítés: A csirkecombokat kicsontozzuk. A csirkehúst megsózzuk, és megborsozzuk. A töltelékhez a nyers, felveretlen tojást összedolgozzuk a reszelt sajttal, a zöldborsóval, a tisztított és nagyon ap...

Töltött káposzta cserépedényben recept

Elkészítésí idő: 240 perc

Elkészítés: A hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük, a rizst félpuhára főzzük. A töltelékhez a darált húst összekeverjük a tojással, a rizzsel, a hagymával, a szétnyomott fokhagymával, sózzuk, bor...

Töltött káposzta sertésoldalassal recept

Elkészítésí idő: 300 perc

Elkészítés: A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a félig főtt és kihűlt rizst, a tojást, borssal, majoránnával és egy teáskanál pirospaprikával megfűszerezzük. Megsózzuk, végül hozzáadjuk a kevés...

Vásárhelyi csirke recept

Elkészítésí idő: 130 perc

Elkészítés: A csirkét darabokra szétszedjük, majd besózzuk. Egy jénaiba rakjuk a szalonnát, és erre a húsdarabokat, a felkarikázott répákat. A felaprózott petrezselyemmel megszórjuk, majd felöntjük a b...

Vásárhelyi karalábés csirke recept

Elkészítésí idő: 140 perc

Elkészítés: A csirkemell szeleteket olajon megpirítjuk, majd félrerakjuk. A megmaradt olajat egy lábosba öntjük, majd beletesszük a karalábé egy részét, majd a húst. sózzuk, borsozzuk, beletesszük az ö...

Veszprémi csirke recept

Elkészítésí idő: 80 perc

Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk. A felaprózott hagymát olajban megpirítjuk, és belerakjuk a húst. Amikor a hús megpirult, áthelyezzük egy lábosba, felöntjük a borral és vízzel, é...

Virsli pongyolában recept

Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: A tésztát a csomagból kivéve hagyjuk felengedni, madj 6 darab háromszögre vágjuk, kinyújtjuk akkorára, hogy kifli alakban a virslit belecsomagolhassuk. Előbb megszórjuk a reszelt sajttal, ma...

Visegrádi mandulás csirke recept

Elkészítésí idő: 130 perc

Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsemléket tejbe áztatjuk, kicsavarjuk, majd egy tálba rakjuk. Hozzátesszük a tojások sárgáját, a zsemlemorzsát és a tojásfehérjékből ver habot....

Zacherkotlet recept

Elkészítésí idő: 90 perc

Elkészítés: A sertésborda szeleteket kicsontozzuk, vékonyra kiverjük majd besózzuk. Evőkanálnyi olajat megforrósítunk, mindkét oldalukon kisütjük rajta a hússzeleteket. A visszamaradt zsiradékon reszelt...

Zsályával és véres hurkával töltött csirke recept

Elkészítésí idő: 160 perc

Elkészítés: 200°C-ra melegítsük elő a sütőt. Óvatosan lazítsuk meg a csirke nyakrészénél a bőrt. A zsályalevelek felét és a véres hurkából kikapart tölteléket törltsük a bőr alá. A bőrét simítsuk el a ...

Receptelek Google+ Like, ha tetszettek a webreceptek! Receptek Neked Twitteren!

Belépés

Kiemelt receptjeink





Hirdetes helye
  • Mit főzzek?
    • Befőttek és tartósított ételek
    • Belsőségek
    • Cukormentes (Diabetikus)
    • Diétás ételek
    • Egyéb finomság
    • Egytál ételek
    • Előételek
    • Fagylaltok, hűs ennivalók
    • Fogyókúrás ételek
    • Főzelékek
    • Halételek
    • Hidegkonyha
    • Húsételek
    • Kenyerek, péksütik
    • Köretek
    • Levesek
    • Mártások
    • Pizzák
    • Reform ételek
    • Saláták, öntetek
    • Savanyúság
    • Sütemények, édességek, sós finomságok
    • Szárnyasok
    • Szendvicsek, szendvicskrémek
    • Tenger gyümölcsei
    • Tésztafélék
    • Tojásételek
    • Turmixok
    • Vadhús ételek
    • Vallási ételek
    • Vegetáriánus ételek
    • Ünnepi ételek
    • Zöldséges ételek
  • Mikor?
    • Alkalom
    • Farsang
    • Húsvét
    • Karácsony
    • Lakodalom
    • Mindennapok
    • Névnapok
    • Pünkösd
    • Szilveszter
    • Ünnep
  • Kinek?
    • diétázóknak
    • édesszájúaknak
    • félprofiknak
    • grillezőknek
    • gyerekeknek
    • haladóknak
    • húsevőknek
    • kenyérsütőknek
    • kezdőknek
    • muffinimádóknak
    • profiknak
    • templom egerének
    • vegetáriánusoknak
    • vendégváróknak
    • ünneplőknek
Keresés
Itt vagy: Főoldal  » 

húsevőknek

www.receptelek.hu - Minden jog fenntartva!
  • Jogi nyilatkozat
  • AdatvŽédelmi nyilatkozat

Étel recept: húsevőknek - Webes szakácskönyv - Egytálételek - Diétás ételek - Olcsó receptek - ReceptElek.hu