Csíki kakas recept

Hirdetes helye
Elkészítés:
A madarat darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, majd a forró zsíron megfuttatjuk, rátesszük a húst, hozzáadjuk a sót, borsot, paprikát, összezúzott fokhagymát és a babérlevelet. Kevés vizet adunk hozzá, majd fedő alatt félig puhára főzzük. Utána beletesszük a káposztát, és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt. Bevagdosott, sült szalonnával tálaljuk.
Hozzávalók:
- 1 kakas
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 3 dl tejföl
- 2 ek. liszt
- 1 kk. paprika
- 2 ek. libazsír
- só, bors
Elkészítés ideje: 60 perc
Megtekintések száma: 2842
Feltöltötte: tamas
Feltöltés ideje: 2010.01.13. 00:24:17 perc