Gesztenyével töltött pulyka recept

Hirdetes helye
Elkészítés:
A pulyka szárnyait, lábait, nyakát, belsőségeit, a melléből a csontot eltávolítjuk, majd megmossuk, és kívül, belül megfűszerezzük. A gesztenyét még egyszer megfőzzük, de most tejben, hozzáadjuk a tejben áztatott zsemlét, darált sertéshúst, tojást, fűszereket, vajat, és jól összekeverjük őket. A pulykát megtöltjük a gesztenyés töltelékkel, a töltőnyílást bevarrjuk, az egészet megfűszerezzük, bevonjuk a szalonnaszeletekkel, és zsírral bélelt tepsiben arany barnára sütjük. Tálalás előtt a zsineget eltávolítjuk, a pecsenyelébe keverjük a lisztet, paradicsomot, és a húsra öntjük.
Hozzávalók:
- 1 db 3 kg-os pulyka
- 4 dkg só
- 10 dkg zsír
- 25 dkg füstölt szalonna
- 1 g majoranna
- 40 dkg sertéshús
- 1,5 dl tej
- 70 dkg főtt gesztenye
- 10 dkg vaj
- 2 db tojás
- 2 g bors
- fél g szerecsendió
- 2 db zsemle
- 2 dkg paradicsompüré
- 1 dkg liszt
Elkészítés ideje: 60 perc
Megtekintések száma: 1184
Feltöltötte: tamas
Feltöltés ideje: 2009.06.08. 13:56:21 perc