Meggyszörp recept

Hirdetes helye
Elkészítés:
Az meggyet megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és a gyümölcshúst összezúzzuk. Hozzátesszük a vizet és a vízben feloldott citromsavat is hozzáöntjük, és összekeverjük. Egy nagyobb edényben szobahömérsékleten 2 napig állni hagyjuk. 2 nap múlva a levet leszűrjük, a zúzalékot kinyomkodjuk, majd hozzáöntjük a cukrot, és állandó kevergetés mellett 15 percig főzzük. Még forrón üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk a száját, és száraz dunsztba hagyjuk kihűlésig.
Hozzávalók:
- 3 kg meggy
- 3 kg cukor
- 20 g citromsav
- 1 l víz
Elkészítés ideje: 60 perc
Megtekintések száma: 2695
Feltöltötte: JetBoat
Feltöltés ideje: 2010.09.21. 08:20:57 perc