Poros túrós recept

Elkészítés:
A margarin felét felolvasztva egy kisebb tepsibe öntjük. A lisztet, a porcukrot, a sütőport összekeverjük, majd a felét tepsibe szórjuk egyenletesen az olvasztott margarinos részre. Erre rakjuk az összenyomkodott túrót, a megmosott mazsolát, és ráreszelünk egy citrom héját. Utána a poros (lisztes) rész másik felét rászórjuk, majd a felvert tojásokat a tejjel összekeverjük, és ráöntjük a lisztes részre. Végül a megmaradt margarint rácsipkedjük a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (60 perc), majd kivéve ráteszünk a tepsire egy darab tiszta papírt, és így hagyjuk kihűlni. Tálalás elött vaníliás porcukorral meghintjük.
Hozzávalók:
- 3 dl liszt
- 2 dl porcukor
- 0,5 sütőpor
- 30 dkg margarin
- 0,5 kg túró
- 20 dkg mazsola
- 1 citrom héja
- 3 tojás
- 3 dl tej
Elkészítés ideje: 90 perc
Megtekintések száma: 1063
Feltöltötte: omegav8
Feltöltés ideje: 2010.09.10. 11:37:35 perc