Ribiszke ecetben (vadhúsok mellé) recept

Hirdetes helye
Elkészítés:
Az ecetből a cukorral, a fahéjjal és szegfűszeggel szirupot készítünk, lehabozzuk, majd kiszedjük a fűszereket. Hozzáadjuk a gyümölcsöt, felfőzzük, majd 1 napig állni hagyjuk. Utána leszűrjük, a levet még egyszer felforraljuk, megvárjuk, amíg kihűl, majd visszaöntjük a gyümölcsre. Ezt másnap megismételjük, majd üvegekbe tesszük a ribiszkét, ráöntjük a kihűtött levet, lezárjuk és 10 percre gőzbe állítjuk.
Hozzávalók:
- 1/2 l gyenge borecet
- 30 dkg cukor
- 1 kis darab fahéj
- szegfűszeg
- 1 1/2 kg ribiszke
Elkészítés ideje: 30 perc
Megtekintések száma: 945
Feltöltötte: tamas
Feltöltés ideje: 2009.01.02. 23:47:09 perc